Dacă în urmă cu câteva luni erau extrem de relaxați, astăzi social-democraţii au ajuns într-un moment în care incertitudinea că s-ar putea să nu aibă cvorum, i-a făcut să aplaude când au constatat că  le-a ieşit prezența până la urmă. 

În momentul în care liberalii au adus din nou, în discuție revocarea preşedintelui Liviu Dragnea şi a vice-liderului Florin Iordache, au început huidielile şi înjurăturile.

“V-aţi molipsit la educaţie de la domnul care ilegal conduce şedinţa” a afirmat Raluca Turcan, deputat PNL. 

Preşedintele de şedinţa nu a supus la vot cererile de revocare susținând că nu au fost introduse regulamentar pe ordinea de zi. “Nu avem ce discuta în acest moment de nişte proiecte citite sau de la un microfon”, a explicat Florin Iordacge.

 ”În politică, doar boii sunt consecvenţi. Nu mai fiţi consecvenţi în ceva ce nu v-a ieşit”, a spus Daniel Suciu, liderul grupului PSD din Camera Deputaţilor, potrivit stirileprotv

În urmă cu o săptămână, cei din opoziție anunțau că cererile de revocare au fost adoptate, numai că acestea au fost supuse votului de un preşedinte de şedinţa ales neregulementar – susţin cei de la putere – iar rezultatul nu poate fi consemnat oficial.

„Nimeni nu poate veni cu microfonul şi cu boxele de acasă să conducă o şedinţă ca la discotecă”, declara Varujan Vosganian, deputat ALDE. 

În acest moment coaliția de guvernare PSD-ALDE au doar 163 de deputaţi, cu 2 mai puţini faţă de numărul necesar pentru a adopta legi organice. Din această cauză cei de la putere au hotărât scoaterea de pe ordinea de zi două proiecte importante: combaterea evaziunii fiscale şi legea pensiilor. 

UDMR a anunţat că nu susţine legile, iar votul lor ar fi fost decisiv.

 Noi am introdus un amendament și în Comisie s-a votat amendamentul nostru, iar după pauză l-au respins. Nu se poate”, a declarat președintele UDMR, Kelemen Hunor.