Lupta pentru şefia PNL este una extrem de dură. Pe 25 septembrie, actualul preşedinte, Ludovic Orban le cere liberalilor un nou mandat în fruntea partidului. Premierul Florin Cîţu şi-a depus şi el candidatura.

Scandal şi ameninţări în PNL

Bătălia a început deja. Actualul secretar general al formaţiunii, Robert Sighiartău, a avut o ieşire dură la adresa lui Orban. L-a comparat pe acesta cu Nicolae Ceaușescu. Afirmațiile au fost făcute în ședința Biroului Executiv al partidului, unde secretarul general al PNL a mai susținut că Ludovic Orban l-a ameninţat cu plângeri penale.

„În primul rând, domnule președinte, verau să vă spun că am ales să nu mai fiu în echipa dumneavoastră, în momentul în care aţi trădat interesele PNL. Și aţi pus deasupra intereselor PNL interesele dumneavoastră, ca să fie extrem de clar.

Aţi cedat cele trei ministere de dezvoltare economică competitorilor noştri de la USR PLUS, ca să obţineţi funcţia de preşedinte al Camerei Deputațilorar mai mult decât atât, să vulnerabilizaţi poziţia PNL cu primul ministru Cîţu în frunte, ceea ce este extrem de grav” le-a transmis Robert Sighiartău colegilor din Biroul Executiv, conform adevărul.ro.

Orban, ţinta atacurilor lui Sighiartău

Robert Sighiartău i-a mai transmis lui Ludovic Orban că „spre deosebire de alţi colegi, eu mereu v-am spus în faţă ceea ce aveam de spus, dacă ați apreciat, poate n-ați apreciat”.

„Dar nu mi se pare normal să mergeţi în teritoriu să le spuneţi colegilor noştri minciuni. Mai mult decât atât, nu mi se pare normal să-i numiţi trădători pe toţi membrii PNL care nu sunt cu dumneavoastră.

Ăsta e sindrom ceauşist: cine nu e cu mine, e împotriva mea. Numai Ceauşescu îi numea pe toţi trădători. Eu ştiu că suntem în Partidul Național Liberal şi dreptul la opinie trebuie respectat”, a mai afirmat Robert Sighiartău în şedinţa conducerii PNL.

Secretarul general al PNL a mai precizat că „prietenii” lui Ludovic Orban duc o campanie mizerabilă. „Din păcate, și se vede cu ochiul liber, colegii dumneavoastră, prietenii dumneavoastră, duc o campanie mizerabilă de atac împotriva tuturor celor care susţin alt candidat la Congresul PNL.

Mai mult, am primit un telefon prin care am primit ameninţări din partea dumneavoastră, că-mi faceţi plângere penală şi alte lucruri. Sincer, nu m-am gândit că pot ajunge în situaţia asta. Nu este în regulă.

Mă simt dator să vă spun că nu e regulă şi eu nu l-am cunoscut aşa pe Ludovic Orban, în 2017. Aţi lăsat de o parte principiile, aţi lăsat la o parte ceea ce aveaţi mai bun, iar acum proliferaţi minciuni şi tot felul de mizerii doar pentru a vă atinge scopul.”, a mai precizat secretarul general al PNL, conform sursei citate.

Președintele PNL, Ludovic Orban, a susținut luni, că nu a fost aspru criticat în cadrul ședinței Biroului Executiv al partidului pe care îl conduce. De asemenea, acesta este de părere că unii „oameni doresc să deformeze realitatea”.

Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu