„Ministrul Sănătății s-a ridicat după nici zece minute de conferință de presă, la Craiova, și a plecat din cauza unei întrebări despre evaluările directorilor DSP. Dacă ministrul Sănătății nu răspunde la întrebarea asta, atunci cine? La ieșire, Ioana Mihăilă l-a ignorat țâfnoasă pe asistentul medical care o întreba: ”Doamna ministru, noi când ne primim banii?” Dacă ministrul Sănătății nu răspunde nici la întrebarea asta, atunci cine?

Incidentul a avut loc vineri, în aceeași zi în care Raluca Turcan, ministrul Muncii, le spunea sindicaliștilor, la Deva: ”Aveți șansa să mă priviți în ochi. Câți au șansa? Nu toată lumea. Deci, aveți șansa să mă priviți în ochi”. Ziceați că pesediștii sunt aroganți?

Luați de la PNL și USR!

În aceeași inspirată zi de vineri, premierul Cîțu amenința de la Zalău: „Am un mesaj pentru cei care lucrează la PNRR: nu veți merge în concediu până când acest PNRR nu va fi aprobat. Românii își pun mari speranțe, să tratați cu mare, mare atenție toate observațiile Comisiei. Dacă din cauza unei tratări superficiale, la orice nivel, acea persoană pleacă acasă, nu ne jucăm”. Ce vorbești, puștiule, gata cu joaca?!

„Ăsta-i ca șoricelul care țopăie fălos pe lângă elefant și-i zice: tropăim, tropăim?!”

Asta după ce același Florin Cîțu postase halucinant: ”Vești extraordinare din economie! Investițiile nete în economie cresc cu aproximativ 10%. Continuăm în acest ritm și depășim cele mai optimiste estimări de creștere economică”. Ce-ți mai duduie trotineta, Florinele! Ăsta-i ca șoricelul care țopăie fălos pe lângă elefant și-i zice: tropăim, tropăim?!…

Dar exemplarele astea pe mâna cărora, dintr-o nefericită întâmplare, se află țara sunt eclipsate de lăudărosul și găunosul lor coleg Ghinea. Iată cum explica ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene eșecul PNRR, tot vineri (ce v-a mai priit ziua!): ”PNRR nu este ca un cozonac pe care îl gătești la cuptor pe o tavă și e tot rotund. Înseamnă cele 15 componente și capitolele transversale.

Unele sunt mai bune, pentru că ministerele de linie au lucrat mai serios, altele sunt mai puțin coapte și trebuie să le aducem la o formă care să fie acceptabilă”. Și insistă: ”Nu ascund că au fost ministere care au luat mai în serios exercițiul cu costurile și altele care nu l-au luat la fel de serios”.

Concluziile vă aparțin, dragi români.

O săptămână bună tuturor celor care n-au avut șansa să o privească în ochi pe Raluca Turcan! Ceilalți sunt irecuperabili, marcați pe viață, osândiți să trăiască cu acea imagine.” a scris Mihai Tudose pe Facebook.

Sursă foto: INQUAM/Octav Ganea