Înainte de ședința din coaliție, Florin Cîțu a vorbit despre intenția PSD de a prezenta o nouă propunere legislativă privind certificatul verde. Mai exact, liderul PNL susține că o nouă variantă de proiect de lege nu prea îi convine atât de mult.

„Sper să nu fie o strategie de a întârzia lucrurile”, a spus Cîțu. Totodată, el a mai adăugat că din experiența sa din ultimii ani de zile, există posibilitatea ca noul proiect de lege să nu treacă foarte rapid. Pe de altă parte, liderul PNL anunță că așteaptă varianta, sperând să fie una optimă.

„Opinia mea e că o variantă nouă (de proiect de lege – n.r.) va întârzia implementarea certificatului verde. Sper să mă înșel, sper să nu am dreptate, sper să fie o variantă să treacă imediat în Parlament, dar experiența mea din ultimii ani îmi spune că s-ar putea să nu treacă foarte rapid. Dar așteptăm varianta, sper să fie optimă, să treacă imediat de Parlament, să rezolvăm această problemă”, a declarat miercuri Florin Cîțu, înaintea ședinței de coaliție.

Liderul PNL a continuat cu un atac dur la adresa social-democraților. Acesta susține că în momentul în care a fost introdus proiectul de lege în Parlamentul României rata de vaccinare a crescut, fiind depășit astfel numărul de 7 milioane de persoane vaccinate.

Florin Cîțu, atac la adresa PSD

Pe de altă parte, proiectul nu a fost susținut de PSD, iar rata de vaccinare a scăzut din nou. În acest context, Cîțu așteaptă o propunere rapidă pentru ca lucrurile să nu mai întârzie.

„Am arătat că în momentul în care am introdus proiectul de lege în Parlamentul României a crescut rata de vaccinare, am depășit 7 milioane de persoane vaccinate. În momentul în care acel proiect nu a fost susținut, din păcate, de actualii noștri parteneri de coaliție, rata de vaccinare a scăzut. Eu sper să vină cât mai repede cu această propunere, să nu fie o strategie de a întârzia lucrurile”, conchide Cîțu.

Amintim faptul că înainte de declarațiile făcute de Florin Cîțu, liderul PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat că sunt două variante. Mai exact, una dintre ele este amendarea proiectului aflat la Camera Deputaților sau, cea de a doua, prezentarea unui nou proiect, care urmează să fie prezentat de ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.