Drept răspuns, Prefectul judeţului Constanţa, George Niculescu  i-a calificat drept iresponsabili pe politicenii care spun că românii aduşi din Italia nu ar trebui să beneficieze de asistenţa statului român.

Ce spune George Niculescu

“Toţi prefecţii din ţară lucrează pentru a limita răspândirea coronavirusului. Este o obligaţie faţă de români, este obligaţia funcţiei, a ordinelor primite în starea de urgenţă, este obligaţia noastră, a tuturor, de a fi solidari pentru că doar împreună putem să ieşim din această situaţie. Politicieni iresponsabili au început să se lamenteze că românii, fraţii noştri, prietenii noştri, rudele noastre, nu ar trebui să beneficieze de asistenţa statului român, pentru că pun binele lor mai presus de binele tuturor. Acelaşi comportament de a cumpăra tot orezul, de a cumpăra tot spirtul al unor partide politice demonstrează încă o dată iresponsabilitate, laşitate, mojicie şi instigă la învrăjbirea românilor împotriva românilor”, a transmis George Niculescu.

Marius Horia Țuțuianu este împotriva aducerii românilor din Italia

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Marius Horia Ţuţuianu, susţine că aducerea a 1.500 de români din Italia pentru a fi carantinaţi la Constanţa este un gest de iresponsabilitate maximă, atât pentru cei aduşi din străinătate, cât şi pentru locuitorii judeţului. El face apel la preşedintele Klaus Iohannis şi la Guvernul României să ia măsurile care se impun şi să nu transforme acest judeţ într-unul izolat, solicitând ca cei aduşi din Italia să fie triaţi epidemiologic şi transportaţi apoi în judeţele de unde provin.