Afectată de diminuarea vânzărilor de calculatoare personale, cifra de afaceri a Logitech a scăzut în 2012/2013 cu 9,4% până la 2,1 miliarde de dolari. Profitul operaţional a căzut şi el în teritoriul negativ până la 252,4 milioane de dolari, în condiţiile în care în exerciţiul precedent a înregistrat un rezultat pozitiv de 72 milioane de dolari. În schimb, cheltuielile companiei au crescut cu 36% în ritm anual până la 959,7 milioane de dolari.

‘Un mediu macro-economic dificil şi scăderea pieţei de PC au blocat activităţile noastre în trimestrul patru’, a explicat directorul general de la Logitech, Bracken Darrell.

De asemenea, Logitech a avertizat că se aşteaptă la o nouă scădere a cifrei sale de afaceri în exerciţiul 2013/2014 până la aproximativ două miliarde de dolari.

În aceste condiţii Logitech urmează să-şi revizuiască paleta de produse prin oprirea producţiei de şi sisteme de supraveghere video. În schimb, grupul vrea să pună un accent mai mare pe accesoriile pentru smartphone-uri şi tablete.

SURSA: Agerpres