Rareș Bogdan anunță 6 nume care „luptă” pentru Capitală

Rareș Bogdan a declarat la emisiunea „LIVE”, de la Digi24, că partidul său, PNL, și partenerul de alianță, PSD, vor derula două sondaje de opinie. Acestea vor intra în piață pentru a testa 6 nume pentru candidatura la Primăria Capitalei. Conform vicepreședintelui liberal, printre aceste nume se regăsesc, bineînțeles, Sebastian Burduja și Gabriela Firea.

gabriela firea
Gabriela Firea. SURSA FOTO: Dreamstime

El a menționat că aceste sondaje sunt realizate de două case de sondare a opiniei publice care sunt independente. Ele au fost selectate de către cele două partide din coaliție. Bogdan a spus că există trei nume din partea PSD și alte trei nume, ceea ce înseamnă că vor fi testate în total șase nume.

„Pe chestionarul comun pe care îl aplicăm, avem trei nume, cei din PSD, alte trei nume, deci sunt șase nume care vor fi testate. Printre aceste nume, bineînțeles, și Sebastian Burduja, și Gabriela Firea. Vor fi mai multe chestiuni, nu doar scorul pe care îl are un candidat astăzi în cazul confruntării cu Nicușor Dan, ci vom vedea și potențialul, vom vedea hate-ul, vom vedea modul în care este profilat, modul în care poate să urce, de unde rupe, în cazul unei candidaturi comune, care are șanse mai mari, candidatul PSD sau candidatul PNL, să rupă mai multe voturi de la celălalt candidat sau să obțină susținerea altui candidat, pentru că mie îmi este teamă că în cazul în care ar fi desemnat un candidat din partea PSD foarte, foarte profilat politic, acesta ar putea să creeze o despărțire a celor peste 20% de electori liberali spre o îndepărtare a lor” a spus Rareș Bogdan.

Nu îl atrage Capitala

Rareș Bogdan spune că nu va candida la Primăria Capitalei. El a declarat că dorește să își continue activitatea la Bruxelles. Același lucru poate fi spus și despre Dan Motreanu. Europarlamentarul a afirmat că nici PNL, nici PSD nu îl includ în sondaje pe Dan Motreanu.

Acesta a mai precizat că nu are nici cea mai mică de a intra în cursa pentru alegerile următorului edil al Capitalei. De altfel, el spune că nu dorește să candideze nici la vreo primărie de sector. Bogdan a declarat că dorește să își continue activitatea în Parlamentul European.

„Nu intră în intenţiile mele, nici măcar de a intra în sondajele pe care PNL şi PSD le fac. Dacă alte formaţiuni politice au făcut asta, au făcut-o pe propria răspundere. Nu am nici cea mai mică intenţie de a candida la Primăria Bucureşti, sau la vreo primărie de sector, sau de a intra în administraţia publică locală, în acest moment. Doresc să continui activitatea de reprezentare a României la nivelul Parlamentului European”, a continuat acesta.

Rareș Bogdan a mai spus că PNL nu renunţă la intenţia de a avea un candidat la preşedinţia României.

De altfel, el susține că nici la nivelul Primăriei Capitalei nu consideră oportun să renunţe la prezenţa unui candidat.

El explică că un candidat al PNL ar putea atrage un număr semnificativ de voturi din rândul susţinătorilor lui Nicușor Dan.

El avertizează asupra riscului ca un candidat PSD să îi îndepărteze pe votanţii PNL, trimiţându-i către Nicușor Dan.

Liberalul spune că aceasta nu ar fi o situaţie dorită. Este mai spune că Nicușor Dan este o calamitate pentru Bucureşti, iar continuarea mandatului său ar putea aduce un dezastru pentru oraş.