SAP, cel mai mare producător european de software, a depăşit criza provocată de pandemia de coronavirus (Covid-19), raportând o creştere semnificativă a profitului trimestrial.

Grupul german a raportat luni o creştere de 52% a profitului după taxe în trimestrul doi din acest an, la 885 milioane de euro (un miliard de dolari), comparativ cu perioada similară din 2019.

Rezultatele vin după ce anul trecut a fost demarat un program de reduceri de costuri, care a dus şi la concedieri. În final, SAP a înregistrat costuri de aproape 200 milioane de euro în urma implementării programului.

”Digitalizarea nu mai este o opţiune, ci o necesitate”

„Mai mult ca oricând, pandemia a dovedit că digitalizarea nu mai este o opţiune ci o necesitate pentru a face faţă perioadelor dificile şi a realiza ţintele de afaceri”, a afirmat directorul general Christian Klein.

Duminică, compania a anunţat că intenţionează să listeze subsidiara sa din SUA – Qualtrics – pe care a achiziţionat-o anul trecut, pentru opt miliarde de dolari. Veniturile subsidiarei au crescut cu 34% în trimestrul doi din acest an, la 168 milioane de euro.

SAP este prezent şi pe piaţa din România. Subsidiara locală are sediul central în București, și-a început activitatea în 2002 și este unul din primii furnizori de aplicații software pentru gestiunea afacerilor care s-a dedicat dezvoltării mediului de business autohton.

Astăzi peste 450 de companii din România utilizează aplicații de business SAP.