Producătorul german de soluţii pentru afaceri SAP va deschide în România, în prima jumătate a anului 2010, un centru de cercetare şi dezvoltare, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, directorul general al reprezentanţei locale, Valentin Tomşa.

„Pe lângă continuarea investiţiilor în România, în 2010 vrem să ne consolidăm poziţia pe piaţă”, a spus Tomşa, fără a furniza detalii despre viitorul centru.

SAP România estimează pentru acest an o scădere a afacerilor, pe fondul reducerii numărului de licenţe vândute şi al restrângerii pieţei, dar va înregistra profit.

Fac angajări

„Pentru 2009, ne-am concentrat pe două obiective, respectiv conservarea profitului şi menţinerea echipei, în condiţiile scăderii întregii pieţe a soluţiilor pentru afaceri. N-am pierdut niciun salariat, ba, mai mult, de la jumătatea anului am început să facem angajări, ajungând la o medie de 3-5/săptămână”, a afirmat Tomşa.

El a arătat că o parte din noii angajaţi sunt orientaţi pe segmentul de servicii din piaţa internă, iar cealaltă parte pentru asigurarea de consultanţă pe segmentul extern.

În 2009, SAP România a încheiat un contract cu un „client mare” din sectorul public şi a extins o serie de alte proiecte din segmentul utilităţilor publice, cât şi un proiect cu Petrom, a mai spus Tomşa.

Segmentul public a generat, în 2009, 20-30% din veniturile SAP România, cu circa 10 puncte procentuale mai puţin decât în 2008.

SURSA:Mediafax