'Sanex S.A., parte a grupului Lasselsberger, principalul producător de plăci ceramice din România, se apropie de momentul inaugurării noii infrastructuri din cadrul unităţii de producţie din Cluj-Napoca, în incinta căreia se regăseşte un atomizor care permite îmbunătăţirea performanţei ecologice a companiei şi creşterea competitivităţii producţiei', precizează un comunicat al companiei. 

Activităţile derulate fac parte din proiectul 'Greener production and management processes in the ceramic tiles industry in Romania – Green industry – Romania' ('Responsabilitatea faţă de mediu în producţie şi managementul proceselor în industria de plăci ceramice din România – Industrie Verde – România'), susţinut din fonduri acordate de către Guvernul Norvegiei prin Granturile Norvegiene 2009-2014 în cadrul domeniului de finanţare 'Inovare Verde în Industria din România'. 

Prima etapă a proiectului s-a desfăşurat în perioada iulie – septembrie 2015 şi a constat în construirea infrastructurii necesare montării utilajului şi a fundaţiei ce suportă clădirea care îl adăposteşte. Următoarele etape, desfăşurate pe parcursul a şase luni, au constat în montarea efectivă a corpului atomizorului, precum şi construcţia clădirii care îl înconjoară, structura acesteia atingând o înălţime de aproximativ 25 metri. 

'În acest moment, atomizorul este la momentul racordării la instalaţiile tehnologice şi de utilităţi', a declarat Sergiu Apolzan, director de vânzări şi marketing Sanex. 

Potrivit reprezentantului companiei, noul atomizor va avea un consum redus de gaz oferind o diminuare semnificativă a emisiilor de noxe în atmosferă, cu atât mai mult cu cât filtrele cu care este dotat sunt cele mai performante existente pe piaţă, ca măsură suplimentară de protecţie a mediului. 

Sanex a mai anunţat că se alătură voluntarilor organizaţiei Habitat for Humanity Cluj şi donează peste 500 mp de gresie şi faianţă necesari pentru echiparea corespunzătoare a opt locuinţe sociale construite în localitatea Jucu din judeţul Cluj. Locuinţele beneficiază de suprafeţe între 37 – 66 mp şi se adresează familiilor cu până la cinci membri, care trăiesc acum în condiţii de sărăcie şi care au nevoie urgentă de un cămin. 

'Considerăm că, odată cu demararea acestui proiect, principiile şi acţiunile Sanex au fost stabilizate şi îndreptate către o producţie mai responsabilă, sănătoasă şi ecologică. Totodată, şi strategia de CSR a fost aliniată la noile obiective şi suntem siguri că parteneriatul cu Habitat for Humanity Cluj reprezintă o acţiune relevantă pentru strategia companiei', a spus Emilie Olderskog, Senior Adviser Pure Consulting, companie norvegiană de consultanţă în materie de CSR.

Sursa: Agerpres