Producţia modelului Sandero în Rusia va începe în luna februarie 2010, sub marca Renault, după ce recent a fost încheiat un joint venture între constructorul francez şi guvernul de la Moscova.

Astfel, primele livrări ale fabricii Avtoframos vor avea loc la începutul primăverii viitoare. Conform presei ruseşti, capacitatea fabricii a fost crescută la 160.000 de maşini pe an, în urma unei investiţii de peste 150 milioane de dolari. Activitatea de asamblare a început în urmă cu o săptămână, acesta fiind un pas pregătitor pentru producţia efectivă a lui Sandero hatchback, care va înlocui modelul Logan sedan pe piaţa rusească.

Sandero va fi echipat cu motoare pe benzină de 1,4 şi 1,6 litri, a căror putere va fi cuprinsă între 75 şi 102 cai putere. În dotarea standard, cutia de viteze va fi manuală, în cinci trepte. În schimb, compania nu intenţionează să producă şi versiuni diesel pentru Sandero în Rusia, din cauza cererii extrem de reduse pe această piaţă.

Preţurile vor varia între 10.100 şi 13.700 de dolari, în funcţie de dotări.

Mai mult, joint venture-ul Avtoframos intenţionează să producă în Rusia începând cu anul 2011 şi SUV-ul Duster, tot sub emblema Renault, nu Dacia, din pricina capriciilor părţii ruse.

SURSA: Insideline