Cei doi se află la sediul DIICOT din Capitală. Artista și partenerul ei de viață au fost ridicați de acasă marți dimineață, 28 noiembrie, la ora 6:00 dimineața.

UPDATE

Cântăreaţa Sanda Ladoşi şi soţul ei, Ştefan Tache, au fost ridicaţi marţi de procurorii DIICOT, într-un dosar de înşelăciune şi spălare de bani, cu un prejudiciu de aproximativ un milion de euro, au declarat  surse judiciare. 

În prezent, Sanda Ladoşi este director adjunct interimar la Circul Globus. 

Potrivit surselor citate, omul de afaceri Ştefan Tache este acuzat că, în perioada 2008 – 2014, împreună cu Ilie Cristian, a iniţiat şi constituit un grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune în dauna unor instituţii de credit şi spălare de bani prin disimularea originii ilicite a unor sume de bani. 

El mai este acuzat de înşelăciune în formă continuată, deoarece în perioada 2008 – 2014, în calitate de asociat/administrator sau împuternicit în cadrul firmelor SC Exclusive Finance SRL, SC Resoc Construct SRL, SC Emanuela Trading Company SRL, SC Metal Group SRL, SC MGS Niat Impex SRL (fostă Niat Impex SRL) a indus în eroare Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii SA IFN cu ocazia încheierii şi executării a două contracte de credit (acorduri cadru de finanţare) şi şase acte adiţionale, prin prezentarea ca adevărată a unei fapte mincinoase (finanţarea activităţii de leasing financiar) şi prin folosirea de mijloace frauduloase, producându-se o pagubă de 4.344.939 lei. 

De asemenea, Tache este acuzat de spălare de bani în formă continuată, constând în aceea că, în perioada aprilie – iunie 2008, în calitate de asociat/administrator sau împuternicit al celor cinci firme a primit sume de bani în contul acestora şi le-a transferat mai departe în conturile altor societăţi controlate de grupare, cunoscând că provin din săvârşirea infracţiunii de înşelăciune, în scopul ascunderii şi disimulării originii lor ilicite. 

 

Sursele judiciare mai spun că Sanda Ladoşi (Tache) este acuzată de constituire a unui grup unui grup infracţional organizat (în varianta aderării şi sprijinirii), constând în aceea că a aderat la grupul constituit de Ştefan Tache şi Ilie Cristian, asumându-şi rolul de administrator/asociat în cadrul SC Resoc Construct SRL, firmă utilizată în activitatea infracţională. 

Ea mai este acuzată de spălare de bani în formă continuată, deoarece a primit în luna aprilie 2008, în calitate de asociat/administrator sau împuternicit în cadrul SC Resoc Construct SRL, sume de bani cunoscând că acestea provin din săvârşirea infracţiunii de înşelăciune, în scopul ascunderii şi disimulării originii ilicite a acestora, după cum urmează: din contul SC MGS Niat Impex în contul SC Resoc Construct SRL – 113.500 lei şi 21.000 lei; din contul SC SRS Investment Group în contul SC Resoc Construct SRL – 232.050 lei. 

Procurorii DIICOT au anunţat marţi, printr-un comunicat de presă, că, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară, au efectuat 10 de percheziţii domiciliare pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţului Ilfov, în cadrul unei acţiuni de destructurare a unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune în formă continuată şi spălare de bani în formă continuată. 

În cauză se efectuează cercetări faţă de 17 persoane. La sediul DIICOT, vor fi aduse la audieri 45 de persoane. 

La acţiune au participat şi poliţişti de la structurile de combatere a criminalităţii organizate din Vâlcea, Călăraşi şi Teleorman, precum şi jandarmi. 

Ştefan Tache a mai fost implicat, în 2013, într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de aproximativ patru milioane de euro. 

Agerpres