Lia Olguța Vasilescu, deputat PSD, a spus într-o postare pe pagina sa de Facebook, care au fost adevăratele motive pentru care social democrații au adoptat legea recursului compensatoriu și ce se va întâmpla de acum înainte, având în vedere că legea a fost abrogată.

Potrivit fostei șefe a pensiilor, România va primi amenzi uriașe din partea CEDO, pentru abrogarea legii și pentru că actualul guvern nu are o soluție alternativă la lege. Olguța cere în mod ferm actualului guvern să vină cu soluții cât mai repede cu putință.

„Când s-a dat acest recurs compensatoriu, scris de Prună, ministru în guvernul Cioloș, dar pus în aplicare pe vremea PSD, s-au activat toți PNL-iștii și USR-iștii, care îl votaseră și ei în Senat, dar la tv nu mai recunoșteau… Că e pentru Dragnea (pe care nu l-a ajutat recursul, ca dovadă că e la închisoare), că scapă corupții etc. De fapt, legea s-a dat ca sa scăpăm de sancțiunile CEDO. Care vin peste România, acum că s-a abrogat legea! Și vor veni repede… Adresa e deja redactată și sancțiunile nu sunt deloc ușoare! Știe și Predoiu care încearcă să dreagă busuiocul acum, știu și PNL-iștii care ne rugau să nu băgăm atât de repede abrogarea recursului compensatoriu pe ordinea de zi a Parlamentului, că nu au soluții! Păi, cât credeți că mai decontam noi toate lucrurile făcute chiar de voi? Sunteți la guvernare, veniți cu soluții! Că nu mai merge cu lozinci, la CEDO!”, scrie Lia Olguţa Vasilescu pe Facebook.

De asemenea, România a fost criticată dur de comitetul Delegaţiilor Miniştrilor în format Drepturile Omului (CM-DH) din cadrul Consiliului Europei, în ceea ce privește abrogarea într-un interval scurt de timp a legii recursului compensatoriu.