'Începând din această săptămână, în cooperare cu aliaţii şi partenerii noştri, vom începe să creştem presiunea asupra apropiaţilor lui Vladimir Putin, societăţilor pe care ei le conduc şi asupra industriei de apărare', a declarat duminică consilierul adjunct pe probleme de securitate naţională al Casei Albe, Tony Blinken, într-un interviu la CNN.

Noile sancţiuni internaţionale, care ar putea fi impuse de luni, au ca scop încetarea 'provocărilor' Moscovei în estul Ucrainei, a explicat ceva mai devreme preşedintele american Barack Obama, într-o conferinţă de presă în Malaezia. 'Este important să luăm noi măsuri pentru a face Rusia să înţeleagă că actele de destabilizare care se desfăşoară în Ucraina trebuie să înceteze', a adăugat Obama.

Washingtonul nu va accepta să furnizeze asistenţă militară Ucrainei pentru a face faţă ameninţărilor reprezentate de trupele ruse staţionate în apropierea frontierelor ucrainene şi în acelaşi timp trimiterea armamentului nu va schimba capacitatea lor de a se opune Rusiei, a estimat Blinken.

Consilierul american a subliniat că SUA aleg să se concentreze asupra ajutorului economic pentru Kiev.

SURSA: Agerpres