Samsung Electronics, al doilea mare producător de telefoane mobile la nivel mondial, anticipează vânzarea a 25 de milioane de aparate smartphone în acest an, peste ţinta iniţială de 18 milioane.

Aceste vânzări vor fi posibile ca urmare a popularităţii modelului Galaxy S, echipat cu sistemul de operare Android, a declarat JK Shin, şeful diviziei de comunicaţii mobile a Samsung, JK Shin.

„Livrările de aparate smartphone vor depăşi cu uşurinţă 20 de milioane de unităţi, în acest an, ca urmare a vânzărilor mari de Galaxy S. Anticipăm că vânzările ar putea atinge 25 de milioane de unităţi în 2010”, a spus Shin, prezent la expoziţia IFA din Berlin.

Cu vânzări de 25 de milioane de aparate smartphone, Samsung va urca pe locul patru în lume pe acest segment, după Nokia, RIM şi Apple.

În trimestrul al doilea, Samsung a avut o cotă de 4,8% pe această piaţă, potrivit companiei de cercetare a pieţei IDC. Pentru anul viitor, compania are o ţintă de vânzări de 50 de milioane de unităţi, a mai spus Shin.

Galaxy S este răspunsul Samsung la iPhone produs de Apple şi primul său smartphone, comercializat la nivel mondial, prin intermediul a circa 100 de operatori de telecomunicaţii.

SURSA: Mediafax