Citând o sursă din interiorul companiei, Seoul Economic Daily precizează că Samsung Electronics ar putea anunţa săptămâna viitoare o decizie cu privire la vânzarea diviziei sale de imprimante. În schimb, un purtător de cuvânt de la Samsung a precizat că firma nu comentează zvonurile sau speculaţiile de pe piaţă, scrie Agerpres.

Samsung Electronics şi firma mamă Samsung Group au vândut unele subsidiare şi de asemenea au renunţat la o serie de operaţiuni secundare în cadrul unui proces mai amplu de restructurare demarat de cel mai mare conglomerat sud-coreen sub conducerea liderului Jay Y. Lee.

Samsung este cel mai mare producător mondial de smartphones, televizoare şi chipuri de memorie, însă pe piaţa globală a imprimantelor firma sud-coreeană este în urma rivalilor HP, Canon Inc şi Epson. Samsung nu a dat publicităţii cifre separate privind vânzările sale de imprimate, însă firma de cercetare de piaţă IDC estimează că în al doilea trimestru al acestui an Samsung se situează pe poziţia a cincea în topul marilor producători de imprimate cu o cotă de 4,0% din piaţa globală.

În 2014 Samsung Electronics a decis să îşi vândă operaţiunile din domeniul corpurilor de iluminat cu LED din afara Coreei de Sud, în timp ce firma mamă Samsung Group şi-a vândut activele din domeniul apărării şi chimiei.