Grupul sud-coreean a avertizat că ar putea să nu facă faţă cererii pentru gama sa de vârf, din cauza constrângerilor legate de producţie. Modelul Galaxy S6 Edge are un ecran curbat şi este mai dificil de fabricat.

Noile dispozitive Galaxy vor fi vândute, începând de vineri, în 20 de ţări din întreaga lume.

Analiştii de la Nomura estimează că Samsung a vândut 80 milioane de modele S3, în perioada 2012-2015, şi 43 de milioane de modele S4, în perioada 2013-2015. Livrările Galaxy S6 ar putea depăşi 50 de milioane de unităţi, anul acesta.

Marţi, Samsung a estimat, în perioada ianuarie – martie 2015, va înregistra un profit operaţional de aproximativ 5.900 miliarde woni (5,44 miliarde de dolari), în creştere cu aproape 12% faţă de precedentele trei luni şi peste aşteptările analiştilor, de 5.300 miliarde de woni.

Vânzările companiei din Coreea de Sud ar urma să se situeze la 47.000 miliarde de woni, în primul trimestru din acest an, în scădere cu 11% faţă de precedentele trei luni.

Galaxy S6 are o carcasă de metal în loc de una de plastic şi, de asemenea, poate fi încărcat wireless, o noutate care ar urma să deschidă un nou capitol în industria telefoanelor inteligente.

Unii analişti au apreciat că acesta este cel mai bun telefon creat vreodată de Samsung, după ce precedentul model, Galaxy S5, nu a reuşit să-i impresioneze. În plus, noile telefoane vor fi echipate cu procesoarele Exynos, de 64-biţi şi 14-nanometri, produse de Samsung în loc de chipurile produse de Qualcomm Inc.

Graţie noului sistem de încărcare wireless, noul Galaxy S6 este mai subţire (6,8 milimetri) decât precedentul Galaxy S5 (8,1 milimetri). Galaxy S6 Edge are o grosime de 7 milimetri.AGERPRES