Potrivit estimărilor sale preliminare privind rezultatele pentru trimestrul patru al anului financiar 2014, Samsung se aşteaptă la un profit operaţional de 5.200 miliarde woni (4,74 miliarde de dolari), în scădere cu 37% comparativ cu perioada similară a anului trecut. De asemenea, Samsung se aşteaptă la vânzări trimestriale de 52.000 de miliarde de woni, în scădere cu 12% faţă de 59.000 de miliarde de woni anterior.

Samsung nu a oferit detalii cu privire la veniturile sale însă Greg Roh, analist la HMC Investment Securities Co., estimează că firma sud-coreeană a livrat 75 milioane de smartphone-uri la nivel mondial în ultimele trei luni ale anului trecut, după ce a vândut 78,7 milioane unităţi în trimestrul al treilea.

În toamna anului trecut, Samsung a anunţat o scădere de 49% a profitului net în trimestrul al treilea până la 4.100 miliarde woni după o reducere de 15% a profitului operaţional în trimestrul al doilea până la 7.190 miliarde woni. În ambele cazuri grupul sud-coreean a precizat că veniturile din vânzările de smartphone-uri au fost afectate de creştere concurenţei şi scăderea preţurilor pentru telefoanele mai vechi.

Conform estimărilor pentru trimestrul patru, profitul înregistrat de Samsung pe ansamblul exerciţiului financiar 2014 ar urma să se situeze la 25.000 de miliarde de woni, cel mai slab profit din ultimii trei ani. Compania urmează să dea publicităţii rezultatele anuale la finele acestei luni.AGERPRES

Te-ar putea interesa și: