Samsung este cel mai mare producător din lume de cipuri dinamice de memorie cu acces aleatoriu, folosite în dispozitive precum smartphone-uri și computere.

„Se așteaptă ca cererea globală să se redreseze treptat, în a doua jumătate a anului, ceea ce ar trebui să conducă la o îmbunătățire a câștigurilor, determinată de activitatea de componente”, spune Samsung în raportul său privind câștigurile.

„Cu toate acestea, riscurile macroeconomice continue s-ar putea dovedi a fi o provocare”, a spus firma sud-coreeană. Acțiunile Samsung crescuseră cu 2,29% joi dimineață.

Axați pe produse de ultimă generație

Samsung spune că cererea masivă de inteligență artificială a dus la mai multe livrări de DRAM decât se aștepta în al doilea trimestru, comparativ cu primul trimestru.

„Afacerea cu cipuri dinamice de memorie cu acces aleatoriu a avut rezultate îmbunătățite față de trimestrul precedent, deoarece concentrarea sa pe memoria cu lățime de bandă mare (HBM) și produsele DDR5 în așteptarea cererii puternice pentru aplicații AI a condus la livrări DRAM mai mari decât cele prognozate”, susține Samsung.

Atât cipurile de memorie flash DRAM, cât și NAND au înregistrat, de asemenea, „scăderi limitate de preț”, ceea ce a îmbunătățit performanța în al doilea trimestru, comparativ cu primul trimestru, precizează Samsung. Cipurile de memorie de înaltă performanță sunt necesare pentru a antrena modele AI generative, cum ar fi ChatGPT. Astfel de cipuri permit modelelor AI generative să-și amintească detalii din conversațiile anterioare și preferințele utilizatorilor pentru a genera răspunsuri asemănătoare oamenilor.

„În a doua jumătate a anului, se așteaptă ca piața să se îndrepte, treptat, spre stabilitate, având în vedere creșterea reducerilor de producție în industrie, în timp ce ajustările stocurilor ar putea să se reducă”, susține Samsung.

Cerere slabă de electronice

Samsung a precizat și că cererea generală de pe piața de telefonie mobilă a scăzut în primul trimestru, din cauza provocărilor macroeconomice continue, cum ar fi inflația. Cererea masivă de la lansarea seriei Galaxy S23, în primul trimestru, a dispărut și ea, subliniază compania. Redresarea întârziată a pieței a pus, de asemenea, presiuni suplimentare pentru vânzările din trimestrul al doilea.

„Cu toate acestea, seria Galaxy S23 a reușit să obțină rezultate mai mari decât predecesorul său în prima jumătate a anului, atât în ceea ce privește volumul, cât și valoarea”, a menționat compania sud-coreeană, adăugând că intenționează să crească vânzările seriei Galaxy S23 și Galaxy A.

Livrările globale de smartphone-uri vor scădea cu 3,2% în 2023

Livrările globale de smartphone-uri vor scădea cu 3,2% în 2023, ajungând la 1,17 miliarde de unități, potrivit companiei de informații despre piața globală International Data Corporation. Firma și-a redus prognoza din februarie, în contextul unor factori precum „o perspectivă economică mai slabă” și „inflația continuă”.

Producătorii de smartphone-uri și PC-uri se confruntă cu stocurile în exces de cipuri de memorie, după stocurile făcute pentru a satisface cererea crescută de dispozitive în timpul pandemiei. Inflația a determinat consumatorii să reducă achizițiile acestor bunuri, reducând prețurile la cipurile de memorie, informează Cnbc.