Iniţial lansat în Franţa, Wave 3 va fi disponibil în acest an şi în Germania, Italia, Rusia, precum şi pe alte pieţe globale. Pe piaţa din România produsul va fi disponibil începând cu această săptămână.

Samsung Wave 3 are un design atractiv, beneficiind de o carcasă de metal de 9.9 mm, un procesor impresionant de 1.4GHz şi conectivitate HSPA 14.4 Mbps. Capacitatea plăcii video încorporate permite utilizatorilor să beneficieze de o rezoluţia înaltă a videoclipurilor în orice moment, iar codecul DivX oferă imagini clare, pentru cele mai bune cadre video.

Samsung Wave 3 rulează pe platformă bada 2.0, oferind utilizatorilor o experienţă unică: platformă bada şi  interfaţa Touchwiz UX. Samsung Wave 3 permite accesul la mii de aplicaţii locale prin intermediul magazinului de aplicaţii Samsung Apps.  O dată cu noul smartphone cu sistem de operare bada 2.0, Samsung Apps a fost îmbunătățit printr-o interfaţă de utilizator optimizată, opţiuni de achiziţionare actualizate şi serviciu de recomandare a aplicaţiilor personalizate.

Prin lansarea smartphone-ului Wave 3, Samsung a introdus o gamă largă de jocuri 3D şi aplicaţii LBS care beneficiază din plin de sistemul de operare actualizat bada 2.0 şi de noile specificaţii hardware, precum Wi-Fi Direct şi recunoaştere vocală.

În plus, Samsung găzduieşte un concurs global de aplicaţii, “bada 2.0 Power App Race”. Competiţia este creată pentru a încuraja comunitatea de dezvoltatori bada prin premierea celei mai bune aplicaţii bada 2.0 cu 1.000.000 de dolari. Câştigătorul “bada 2.0 Power App Race” va fi ales de public dintre cele mai bine vândute 10 aplicaţii în magazinul Samsung Apps. Dezvoltatorii pot participa la concurs accesând site-ul developer.bada.com, înscriindu-se la concurs până pe 31 decembrie.  

Totodată, Samsung a demarat pe 15 noiembrie primului concurs de dezvoltare de aplicații pentru bada dedicat pieţei locale – bada Local Cup1, oferind premii totale în valoare de 34.000 de euro pentru cele mai inovatoare aplicaţii. Concursul se va încheia pe 15 februarie anul viitor, iar câștigătorii vor fi anunțați pe 16 februarie. Pentru mai multe detalii despre eveniment şi mecanismul competiţiei, puteţi accesa  www.badadeveloperscontest.ro.