Samsung Electronics Vietnam, subsidiara deţinută integral de cel mai mare producător mondial de telefoane mobile după venituri, are în vedere două locaţii în Nordul Vietnamului pentru construirea fabricii.

‘Vietnamul este un stat dinamic cu un mare potenţial de creştere. Vom face eforturi pentru a demara a doua fază a proiectului nostru de investiţii în acestă ţară’, a declarat Lee Kun-hee, preşedintele Samsung, în timpul vizitei la Hanoi.

Din 2009 Samsung deţine o fabrică de telefoane mobile în nord-estul Vietnamului, unde capacitatea anuală de producţie ajunge la 150 milioane de unităţi.

Samsung Electronics a estimat recent că va obţine un profit operaţional record de 7,3 miliarde de dolari în trimestrul trei, aproape dublu faţă de cel înregistrat anul trecut, deoarece vânzările solide de televizoare de ultimă generaţie şi smartphones Galaxy au compensat reducerea comenzilor pentru cipuri şi ecrane de la rivala Apple.

Nomura Securities estimează că Samsung a vândut 60 milioane de telefoane mobile inteligente în perioada iulie-septembrie 2012, inclusiv 18 milioane de modele Galaxy S III.

În septembrie, Samsung a anunţat că vânzările globale de smartphones Galaxy S III au trecut pragul de 20 de milioane în mai puţin de trei luni de la lansare. Samsung, cel mai mare producător mondial de smartphone, a lansat modelul Galaxy S III în luna mai a acestui an şi în primele 50 de zile a vândut deja peste 10 milioane exemplare.
SURSA: Agerpres