De-a lungul întregului an 2014, este de așteptat ca Samsung Electronics să înregistreze o scădere de 32% a profitului operational, de 24 900 de miliarde de woni, 19,15 miliarde de euro. Acesta va fi primul declin în privinţa rezultatelor economice ale producătorului sud-coreean în trei ani.

Rezultatele finale și detaliate ale activităţii pentru trimestrul al patrulea vor fi publicate la sfârșitul lunii ianuarie. Totuşi cifrele date publicităţii joi reflectă o îmbunătățire față de profitul operațional faţă de trimestrul precedent: profitul operaţional a crescut cu 28% din iulie până în septembrie.

Gigantul sud-coreean a anunțat o scădere de aproape 50% din profitul net în al treilea trimestru și de aproape 20% pentru al doilea trimestru. Estimările arată că rezultatele patrulea trimestru sunt mai bune decât ceea ce au anticipat analiștii.

Acest lucru se datorează, în special, unei bune derulări a activității pe segmentul componentelor electronice, un sector profitabil, care a beneficiat de un won mai slab.

Declinul profitabilității Samsung Electronics reflectă în principal faptul că producătorul este în pericol pe piața smartphone-urilor. Grupul sud-coreean concurează cu iPhone 6 Apple ca vârf de gamă, precum și cu producătorii chinezi, cum ar fi Huawei, Lenovo şi Xiaomi.

Seria pilot de telefoane inteligente Galaxy nu a cunoscut astfel succesul așteptat.

Potrivit IDC, Samsung este încă numărul unu pe piaţa mondială în ceea ce privește vânzările de smartphone-uri, cu 78.100.000 de unități vândute în trimestrul al treilea și 23,8% din totalul pieţei, dar este singurul dintre cei cinci producători mondiali de top care înregistrează pierderi de la an la an, de -8,2%.

Te-ar putea interesa și: