Galaxy S6 are o carcasă de metal în loc de una de plastic şi de asemenea poate fi încărcat wireless, o noutate care ar urma să deschidă un nou capitol în industria telefoanelor inteligente. Unii analişti au apreciat că acesta este cel mai bun telefon creat vreodată de Samsung, după ce precedentul model, Galaxy S5, nu a reuşit să impresioneze.

„Am ascultat de clienţii noştri şi am învăţat din greşelile noastre”, a declarat directorul diviziei de dispozitive mobile de la Samsung, J.K. Shin, în avanpremiera salonului Mobile World Congress, unde Galaxy S6 şi Galaxy S6 Edge au fost dezvăluite.

Potrivit estimărilor, în trimestrul patru 2014, Apple a devansat Samsung, devenind cel mai mare producător mondial de smartphone-uri, după ce a vândut un număr record de telefoane iPhone 6 şi 6 Plus. În încercarea de a reveni în faţa Apple, Samsung va lansa în data de 10 aprilie noul Galaxy S6 pe 20 de pieţe din întreaga lume.

Pe lângă noutăţile legate de cameră şi ecran, Samsung a decis ca pentru Galaxy S6 să renunţe la unele aplicaţii interne care i-au nemulţumit pe utilizatori la versiunile precedente pentru că utilizau prea multă memorie.

În plus, noile telefoane vor fi echipate cu procesoarele Exynos, de 64-biţi şi 14-nanometri, produse de Samsung în loc de chipurile produse de Qualcomm Inc.

Graţie noului sistem de încărcare wireless, noul Galaxy S6 este mai subţire – 6,8 milimetri – decât precedentul Galaxy S5 – 8,1 milimetri. Galaxy S6 Edge are o grosime de 7,0 milimetri.

Tot pentru a concura mai bine cu Apple, Samsung a introdus propriul său sistem de plăţi mobile Samsung Pay ce va fi introdus pe pieţele din SUA şi Coreea de Sud în a doua jumătate a acestui an.

Graţie acestui sistem, lansat în parteneriat cu marile bănci şi companii de cărţi de credit americane, inclusiv Visa şi MasterCard, utilizatorii vor putea să facă plăţi mobile prin intermediul unui cititor de carduri magnetice.