Clubul CSM Bucureşti a anunţat că va suspenda contractele sportivilor săi pe durata stării de urgenţă. Pe durata suspendării contractelor, aceştia din urmă vor beneficia de o indemnizaţie de 75% din drepturile în bani aferente activităţii sportive prestate, dar nu mai mult de 75% din câştigul salarial mediu brut, menţionează comunicatul clubului sportiv.

Cele mai mari contracte la CSM le aveau jucătoarele echipei de handbal:

  • Cristina Neagu – 17.500 de euro net
  • Nora Mork – 14.200 de euro
  • Andrea Lekic – 11.300 de euro
  • Dragana Cvijic – 10.800 de euro
  • Jelena Grubisic – 7.500 de euro

După intrarea în vigoare a măsurii, Cristina Neagu şi colegele ei vor pleca acasă cu doar 2.382 de lei net pe lună.

Comunicatul integral al CSM Bucureşti

„Clubul Sportiv Municipal Bucureşti traversează cea mai dificilă perioadă din istoria sa, situaţie în care se află şi celelalte structuri sportive din România şi din întreaga lume. Pandemia de COVID-19 a dat peste cap strategiile tuturor, atât la nivel individual, cât şi colectiv.

Ca urmare a amânării pe termen nelimitat a tuturor competiţiilor sportive, hotărâri luate de federaţiile de specialitate, Clubul Sportiv Municipal Bucureşti a întrerupt activitatea tuturor secţiilor, sănătatea sportivilor şi iubitorilor de sport, a noastră, a tuturor, fiind pe primul loc.

Am dori să vă informăm că, având în vedere Ordonanţele militare nr. 1 şi 2/2020, prin care se suspendă, printre altele, activitatea sportivă, suntem obligaţi de Ordonanţa 30/2020 (articolul XV, alineatul 2) să suspendăm contractele de activitate sportivă pe durata stării de urgenţă.

Participanţii la activitatea sportivă beneficiază pe durata suspendării contractelor de activitate sportivă de o indemnizaţie de 75 la sută din drepturile în bani aferente activităţii sportive prestate, dar nu mai mult de 75 la sută din câştigul salarial mediu brut prevăzut de Legea Bugetului Asigurărilor Sociale de Stat pe anul 2020 (număr 6/2020).

Decizia va fi suspendată în momentul în care oficialităţile vor ridica starea de urgenţă. Să sperăm că acest lucru se va petrece cât mai repede posibil. Trebuie să avem răbdare şi înţelegere, trebuie să dăm dovadă de maturitate, de solidaritate şi, suntem siguri, vom ieşi învingători şi din această teribilă încercare”, se precizează în comunicatul oficial al clubului bucureştean, scrie romaniatv.net.