Datele centralizate de Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) arată că angajatorii nemți oferă lucrătorilor români 17 posturi, prin intermediul Eures România.

Aceste posturi oferite de firmele din Germania sunt în diferite domenii de activitate, de la asistent medical, farmacist, la lucrător HoReCa sau electrician.

Salariile oferite pentru unele dintre aceste joburi pot să depășească în unele cazuri 3.000 de euro lunar, în timp ce unele joburi sunt remunerate în funcție de numărul orelor lucrate.

Ce posturi sunt oferite în Germania?

– Asistent medical generalist sau asistent medical de radiologie – 1 post/ între 2.350 euro și 3.200 euro;

– Asistent medical – 5 posturi/ aprox. 2.800 euro brut/lună;

– Asistent medical – 1 post/ 1.800 euro brut/lună;

– Farmacist – 1 post/ circa 3.360 euro brut/lună;

– Lucrător în bucătărie – 1 post/ de la 13 euro brut/oră;

– Bucătar – 1 post/ de la 18 euro brut/oră;

– Ospătar – 1 post/ de la 15 euro brut/oră;

– Ajutor grădinar (horticultură si peisagistică) – 2 posturi/ 12 euro brut/oră;

– Grădinar (horticultură si peisagistică) – 1 post/ 15-17 euro brut/oră;

– Mecanic instalații pentru refrigerare, aer condiționat si pompe de căldură – 2 posturi/ de la 12 euro brut/oră;

– Electrician – 1 post/ 16-18 euro brut/oră.

Cei interesaţi pot accesa site-ul ANOFM şi, în spaţiul dedicat căutării, să scrie „Germania”

Aproape 300 de posturi în Spațiul Economic European

Amintim că, ANOFM a anunțat săptămâna aceasta că agenţii economici din România au la dispoziţie 51.742 locuri de muncă, la nivel naţional, în timp ce angajatorii din Spaţiul Economic European (SEE) oferă lucrătorilor români 294 de posturi.

În Spaţiul Economic European sunt oferite 294 de locuri de muncă vacante, prin intermediul reţelei Eures România, după cum urmează: Norvegia – 121 locuri de muncă (bucătar; manager departament; manager bucătărie; şofer de cisternă; brutar; patiser; chef; muncitor în producţia de crabi; muncitor în producţie); Finlanda – 66 locuri de muncă (muncitor în producţia de cârnaţi; muncitor necalificat – culegător de căpşuni); Austria – 42 locuri de muncă (muncitor calificat în domeniul mecanicii; operator maşină; recepţioner; ajutor bucătar; bucătar; cameristă; barman; chef de rang/manager restaurant; ospătar/chelner; ajutor ospătar).

De asemenea, în Belgia sunt disponibile 40 locuri de muncă pentru muncitor necalificat în agricultură; în Germania – 17 locuri de muncă pentru asistent medical generalist sau asistent medical de radiologie; asistent medical; farmacist; lucrător în bucătărie; bucătar; ospătar; ajutor grădinar; grădinar; mecanic instalaţii pentru refrigerare; electrician; în Olanda – 5 locuri de muncă pentru personal curăţenie, iar în Malta – 3 locuri de muncă pentru topograf şi biolog marin.