Săftoiu a fost validat cu 265 de voturi "pentru" şi cinci "împotrivă’. La votul dat în plenul Legislativului în cazul lui Săftoiu au fost prezenţi 272 de parlamentari, fiind exprimate 272 de voturi, 270 considerate valabile şi două anulate. Votul a fost secret, cu bile.

Marţea trecută, liberalul Claudiu Săftoiu a fost ales de noul Consiliu de Administraţie al SRTV în funcţia de preşedinte-director general al instituţiei.

Tot atunci, noul preşedinte-director general al SRTV a fost audiat şi a primit aviz favorabil, cu unanimitate de voturi, din partea Comisiilor de cultură, dar nu a putut fi validat în plenul Parlamentului din lipsă de cvorum.

Parlamentarii PDL au decis, marţi, să părăsească sala plenului înainte de numirea şefilor la SRTV şi SRR, în semn de protest faţă de "derapajul democraţiei". ‘Consecvenţi opiniei noastre că aceste schimbări nu au decât un singur scop, un derapaj al democraţiei, grupul parlamentar al PDL va părăsi sala în procedură de vot", a spus Mircea Toader, liderul deputaţilor PDL.