Astfel, echipa PNL este condusă de președintele partidului, Ludovic Orban și din ea mai fac parte secretarul general, Robert Sighiartău, prim-vicepreședinții Rareș Bogdan și Raluca Turcan, dar și premierul desemnat, Florin Cîțu.

Potrivit lui Orban, echipa va negocia programul de guvernare, formula de guvern şi va purta şi discuţii legate de Parlament.

– grupul pentru Guvern: Ludovic Orban, Florin Cîțu, Rareș Bogdan, Robert Sighiartău.

– grupul pentru Programul de guvernare: Ionel Dancă, Cristian Bușoi, Laurențiu Leoreanu.

– grupul pentru Parlament: Alina Gorghiu, Florin Roman, Raluca Turcan, Relu Fenechiu.

„Noi suntem concentraţi şi pe programul de guvernare şi pe identificarea celor mai buni candidaţi de miniştri. (…) O să existe o negociere legată de portofolii, dar în ceea ce mă priveşte pe mine sunt adeptul, mai ales când este vorba de un lucru atât de important pentru ţară, cum este formarea unui guvern, să comunicăm doar în momentul în care se iau decizii”, a spus preşedintele PNL.

Și cei din USR PLUS au stabilit componenţa echipelor care vor participa la negocierile de la Palatul Cotroceni, luni, în vederea formării unei coaliţii de guvernare.

Conform unor surse politice, din acestea vor face parte:

– grupul Politic: Dan Barna, Dacian Cioloş, Dominic Fritz, Dragoş Tudorache, Vlad Voiculescu şi Ionuţ Moşteanu;

– grupul pentru Programul de guvernare: Cristian Ghinea, Claudiu Năsui, Lucian Stanciu Viziteu, Stelian Ion, Dragoş Pîslaru, Anca Dragu, Victor Giosan, Alin Mituţa;

– grupul pentru Parlament: Cătălin Drulă, Radu Mihail, Cristina Prună, Silvia Dinică, Oana Ţoiu, Andrei Lupu, Ştefan Pălărie.

Dan Barna, copreşedinte USR PLUS, anunţa joi, în urma unei întâlniri informale la Palatul Cotroceni, că sâmbătă vor începe negocierile în vederea programului de guvernare şi a formării viitorului Executiv.

„Discuţiile pentru formarea coaliţiei de guvernare au început. În această dimineaţă am participat alături de colegul meu Dragoş Tudorache la o primă discuţie cu preşedinţii PNL şi UDMR, Ludovic Orban şi Kelemen Hunor. La prima parte a întâlnirii a participat şi preşedintele Klaus Iohannis. Începând de sâmbătă vom avea discuţii aprofundate între cele trei partide – USR PLUS, PNL şi UDMR – pornind cu priorităţile programului de guvernare al viitorului Cabinet şi continuând cu structura Guvernului şi structura majorităţii parlamentare”, scria Barna pe Facebook.

În fine, echipa celor de la UDMR va fi condusă de către Kelemen Hunor și este de asemenea împărțită în funcție de negocierile purtate.

– grupul pentru Guvern și Parlament: Kelemen Hunor, Cseke Attila, Benedek Zakarias, Rozalia Biro.

– grupul pentru Programul de guvernare: Tanczos Barna, Balint Porcsalmi, Hegedus Csilla, Antal Arpad, Csoma Botond.

Potrivit surselor, negocierile dintre PNL, USR PLUS şi UDMR ar urma să înceapă sâmbătă, la ora 9,00.