Pentru cele mai importante rute europene însă este așteptată încă o decizie, până mâine fiind în vigoare un act normativ care interzice zborurile de linie spre și dinspre destinații precum Belgia, Franța, Italia, Marea Britanie sau Spania.

Sunt reguli stricte de protecție sanitară pe Aeroportul „Henri Coandă” Otopeni și din acest motiv se recomandă sosirea pasagerilor cu cel puțin trei ore înainte de decolare – atrage atenția Valentin Iordache, directorul de comunicare al aeroportului.

„Când pasagerul ajunge la aeroport, merge în primul rând la un cort. Aceste corturi sunt amplasate în parcarea aeroportului. Aici se face și controlul temperaturii, urmând ca pasagerii, în grupuri de maximum 50 de oameni, să meargă la formalitățile de check-in. Abia în zona de îmbarcare există din nou banchete, acolo unde pasagerii pot din nou să staționeze.

După fiecare punct de control sunt amplasate dispensere cu gel dezinfectant. La îmbarcare, autobuzele sunt utilizate la maximum 50% din capacitate. Purtarea obligatorie a măștii pe nas și pe gură în tot terminalul. Şi în avion, dar responsabilitatea revine deja companiei”, spune Valentin Iordache.

De asemenea, de astăzi, compania TAROM a reluat cursele pe ruta București – Atena, iar următorul zbor comercial în regim normal este programat pentru miercuri, spre Frankfurt – Germania. De asemenea, operează și zboruri charter speciale – spre Amsterdam, Barcelona, Madrid, Bruxelles și Londra.