Tesla a redus prețurile în SUA pentru vehiculele sale Model Y, Model X și Model S cu 2.000 de dolari fiecare, la câteva zile după ce livrările din primul trimestru ale celui mai valoros producător auto din lume au dezamăgit așteptările pieței, conform unor informații publicate de Reuters.

Producătorul de vehicule electrice al lui Elon Musk a scăzut prețurile pentru varianta de bază a Model Y la 42.990 de dolari, în timp ce variantele cu autonomie și performanțe mai mari sunt acum la prețuri de 47.990 de dolari și, respectiv, 51.490 de dolari, potrivit site-ului său.

Versiunea de bază a Model S costă acum 72.990 USD, în timp ce o altă variantă este la 87.990 USD. Varianta de bază a Model X costă acum 77.990 USD, iar o altă variantă are un preț de 92.900 USD.

Tesla America de Nord a mai anunțat într-o postare pe X că va pune capăt beneficiilor programului de recomandare pe toate piețele, după 30 aprilie.

Elon Musk
Elon Musk SURSĂ FOTO: Dreamstime

Criză pentru Tesla, compania lui Elon Musk

Programul de recomandare permite cumpărătorilor să obțină stimulente suplimentare prin recomandări de la clienții existenți, o strategie folosită de mult timp de producătorii auto tradiționali pentru a crește vânzările.

Musk a amânat o călătorie planificată în India, unde urma să se întâlnească cu prim-ministrul Narendra Modi și să anunțe planurile de a intra pe piața din Asia de Sud, a informat sâmbătă Reuters.

Luni, Reuters a relatat, citând o notă internă, că producătorul de vehicule electrice concediază mai mult de 10% din forța sa de muncă globală.

La începutul acestei luni, Reuters a scris că producătorul de vehicule electrice a anulat proiectul pentru o mașină ieftină, promisă de mult timp, estimată să coste 25.000 de dolari, pe care investitorii se bazau pentru a stimula creșterea pe piața automobilelor de masă.

Producătorul de vehicule electrice a raportat luna aceasta că livrările sale globale de vehicule au scăzut în primul trimestru pentru prima dată în aproape patru ani, deoarece reducerile de preț nu au reușit să stimuleze cererea. Tesla urmează să raporteze câștigurile din primul trimestru marți.