Titus Corlățean a acuzat USR de neomarxism și pe fostul președinte al României, Traian Băsescu, că e securist. De asemenea acesta a ținut să critice decizia USR de a legifera căsătoriile gay.

„Neomarxiștii vor legifera după moțiune căsătoriile gay în România. Chiar ne putem imagina o fotografie de familie care să reunească pe haștagieni și securiști dovediți mai nou de CNSAS. Așa cum este cazul liderului USR de la București, Capitala României, alături de Petrov și fixat de urmașii lui Brătianu, de cei care au renunțat la statului de securiști, pentru a deveni ofițeri de informații, alături de doamna Kovesi.

Nu veți deveni niciodată o alternativă, toți cei care ați apărat un secursit clasificat de SRI”, a declarat Corlățean.

Anterior Premierul Viorica Dăncilă le-a transmis un mesaj dur parlamentarilor din Opoziție la citirea moțiunii de cenzură, arătând că aceștia poartă o luptă oarbă pornită de președintele Klaus Iohannis.

Moţiunea de cenzură este intitulată „Ca să reconstruim România, Guvernul Dăncilă trebuie demis de urgenţă!”

Moţiunea a fost semnată de 237 de parlamentari PNL, USR, PMP, Pro România, ALDE, UDMR, minorităţi naţionale, dar şi de doi social-democraţi, după cum anunţa liderul liberalilor, Ludovic Orban.