Miniștrii propuși de Dacian Cioloş vor fi audiați marți. Când se va da votul pentru întregul Guvern?

Totodată, plenul reunit în care se va da votul pentru întregul Guvern va avea loc miercuri, 20 octombrie, la ora 10:00.

„Am aprobat programul privind zilele de marţi şi miercuri, care cuprinde audierea miniştrilor desemnaţi în Guvernul Cioloş şi şedinţa plenului reunit pentru miercuri, începând cu ora 10,00. Marţi, va fi o zi plină de audieri. Până miercuri dimineaţă, la ora 9,00, aşteptăm avizele de la comisiile care îi vor audia pe miniştri, iar plenul reunit începe miercuri la ora 10,00”, a declarat preşedintele Senatului, Anca Dragu.

Mai apoi, aceasta a fost întrebată de ce pentru ministrul desemnat al Sănătăţii s-au alocat două ore de audiere, mai mult decât în cazul celorlalţi candidaţi.

„Cred că aceasta a fost decizia comisiilor şi solicitarea comisiilor respective. Cu siguranţă, vorbim despre o criză sanitară, despre pandemie şi ne aşteptăm, într-adevăr, ca cele mai multe discuţii să fie la audierea ministrului desemnat al Sănătăţii”, a răspuns preşedintele Senatului.

Declarația făcută anterior de Dacian Cioloș

Prim-ministrul desemnat, Dacian Cioloș, a fost înregistrat într-o ședința de partid când le transmitea colegilor că nu va face parte din guvern. Înregistrarea a fost publicat de psnews.ro și a fost făcută în cursul zilei de duminică în cadrul ședinței Biroului Național al USR în care s-a stabilit lista miniştrilor şi programul de guvernare.

Mai exact, potrivit înregistrării, Dacian Cioloș nu vrea să facă parte din Guvern. Totodată, liderul USR a mai adăugat că deciziile care vor trebui asumate în Guvern vor fi discutate în forul de conducere al partidului.

După ce și-a terminat declarația, Cioloș și-a amintit probabil că el este prim-ministrul desemnat de președintele Klaus Iohannis. Astfel, liderul USR și-a schimbat declarația. El susține că pentru un moment a uitat de această îndatorire. „Evident că o să fiu pentru că sunt prim-ministru, am uitat de chestia asta”, spune Cioloș.

„Eu nu o să intru în Guvern, chiar dacă sunt președintele partidului, și vă asigur că o să organizez activitatea Biroului Național cu ajutorul secretariatului general în așa fel încât să nu existe sincope, să putem discuta și lua deciziile, inclusiv cele politice, care vor trebui asumate în Guvernul pe care îl vom conduce… de fapt…da, eu zic că nu o să fiu în Guvern, dar dacă Guvernul trece, evident că o să fiu pentru că sunt prim-ministru, am uitat de chestia asta…”, a declarat Dacian Cioloș în înregistrare.