Compania Apple a luat o decizie uluitoare. Milioane de oameni pot vedea acum, pe aplicațiile sale de hărți și de vreme cum peninsula Crimeea este parte a Rusiei.

Rusia a anexat în 2014 Crimeea care era parte a Ucrainei, iar comunitatea internațională nu a recunoscut această mișcare agresivă.

Potrivit Hotnews, care citează AFP, orașe precum Sevastopol sau Sinferopol apar ca fiind în ”Crimeea, Rusia” dacă aplicația meteo a Apple este accesată din Rusia.

Gigantul Apple s-a conformat astfel legilor ruse mai ales că autoritățileau cerut Apple să aplice legea Federației Ruse care spune că peninsula este parte a Federației Ruse.

Rușii considerau o eroare care a trebuit reparată, faptul că până acum Crimeea nu era pe hărți indicată ca fiind parte a Federației Ruse. Inițial figura ca fiind parte a Ucrainei, apoi figura ca nefiind parte a vreunei țări.

Trebuie menționat că această modificare se aplică dacă aplicațiile în cauză sunt accesate din interiorul Federației Ruse. Cei care accesează aplicațiile Apple din afara Rusiei nu văd această modificare a hărții.