Deși există aproximativ un milion de beneficiari ai unor pachete de beneficii medicale, rafinarea serviciilor a crescut doar la nivel operațional, iar nivelul de personalizare și disponibilitate a scăzut. Totodată, nevoile clienților sunt din ce în ce mai complexe. În acest context, pentru prima dată în România, cinci furnizori medicali de elită au lansat împreună un proiect inovator în domeniul beneficiilor medicale. 

„După 13 ani de experiență în piața serviciilor medicale văd cum produsele existente în prezent nu mai răspund promisiunii de servicii medicale de elită. Deși infrastructura medicală s-a dezvoltat, beneficiile medicale nu au avut același avans din punctul de vedere al asistenței personalizate. Sub imperiul eficienței, căutarea soluției optime, atât pentru angajator cât și pentru angajat, s-a pierdut pe drum. De aceea, cred că este nevoie de o reinventare a sistemului actual, care să aibă în centru soluții optim personalizate. Într-o lume în care abonamentele și asigurările medicale au devenit «commodity», în care directorii de HR caută în permanență soluții noi, în contextul nou al deductibilității, este clar momentul unei soluții medicale personalizate prin concierge medicine”, spune Ana-Maria Marian, CEO Intermedicas.   

 În funcție de beneficiile incluse, un astfel de pachet de concierge medicine are un cost lunar care variază între 15 și 20 de euro.   

„Piața beneficiilor medicale a evoluat accelerat în ultimii ani, în același ritm cu așteptările oamenilor. Oferta actuală este percepută mai degrabă ca un lucru firesc decât ca un beneficiu. De aceea, credem că este nevoie de o optimizare a pieței, în care focusul să fie pe consultanță și pe îngrijire medicală personalizată, pe acces rapid și necondiționat la programări, pe transparență și dialog”, conchide Daniela Butoi, Deputy General Director Metropolitan Hospital.