Crearea Memento Holidays a fost necesară pentru a le adduce românilor tarife extrem de avantajoase, similare celor practicate de marii turoperatori din Germania sau Marea Britanie, după cum explică Cristian Pandel (foto), managerul agenției Christian Tour. „Acum operăm ca acasă, în şapte ţări europene, continuă fondatorul Memento. La începutul sezonului estival, vom lansa și siteul care, printre altele, pune la dispoziţia turiştilor şi a  tuturor operatorilor în turism, cazări la peste 100.000 de hoteluri, bilete de avion, sejururi turoperate de partenerii Memento la prima mână etc”, explică managerul. ”Cu alte cuvinte, dacă vrem o vacanţă de calitate cu preţ bun, direct de la sursă, nu mai trebuie să mergem în Anglia, Franţa sau Germania. O putem cumpăra prin Memento, reprezentat în România de Christian Tour, în Grecia de un turoperator grec important, iar în Cipru de reprezentantul Memento de acolo“, adaugă acesta.

În prezent, sub „umbrela“ Memento Holidays se află agenţii de turism cu experienţă îndelungată pe pieţele lor naţionale şi cu o situaţie financiară foarte solidă. Cifra de afaceri a grupului este estimată la 100.000.000 de euro, după cum se arată în comunicatul de presă al companiei.

Deocamdată, din perimetrul în care Memento îşi desfăşoară activitatea, fac parte agenții din şapte ţări europene: Grecia, Turcia, Spania, Italia, Cipru, Bulgaria şi România. Următorul pas este deschiderea unor sedii  în Antalya, Mallorca şi Costa del Sol. Acestea vor funcţiona ca agenţii de incoming pentru respectivele destinaţii.