Cuvântul care definește, poate, cel mai bine ceea ce înseamnă un control RMN este „așteptarea”.

Aștepți nu doar când te programezi cu decontarea și când ajungi la clinică, înainte a intra, dar aștepți, uneori peste o oră și jumătate, și pentru finalizarea procedurii efective de scanare.

Această ultimă problemă promite că o rezolvă Philips.  Ultimul aparat lansat de firmă reduce timpul de așteptare cu 50%.

” Ingenia Ambition introduce tehnologia revoluționară BlueSeal de răcire a magnetului cu doar 7 litri de Heliu, comparativ cu cei peste 1500 de litri utilizați pe ehipamentele convenționale. Cei 7 litri de Heliu sunt complet încapsulați, nemaifiind necesară reumplerea cu Heliu pe toată durata functionării echipamentului. Astfel, Ingenia Ambition este primul sistem RMN din lume care elimină posibilitatea unor întreruperi îndelungate și costisitoare a operațiunilor, precum și dependența de o resursă al cărei stoc este imprevizibil [1]. Mai mult decât atât, sistemul complet încapsulat nu necesită instalarea sistemului de evacuare a Heliului și cântărește 2300 kg, reducând astfel semnificativ provocările de amplasare, precum și costurile de amenajare a spațiului.”, transmite firma.

Ingenia Ambition 1.5T a fost lansat în România în cadrul Congresului Național de Radiologie și Imagistică Medicală, care s-a desfășurat în intervalul 20-22 septembrie, la Eforie Nord.


Te-ar putea interesa și: