În PSD s-a declanșat un scandal uriaș înainte de Congres. Nervii au bubuit în PSD din mai multe motive, scrie stiripesurse.ro:

1. Decizia lui Tăriceanu și Dăncilă să-l susțină pe Mugur Isărescu pentru un nou mandat la BNR

2. Anunțul Vioricăi Dăncilă că nu se va mai discuta despre justiție în PSD și promisiunile facute lui Juncker și Timmermans

3. Dorința de instalare a lui Marian Neacșu (Pro România) ca vicepreședinte ANRE

4. Cireașa de pe tort o reprezintă negocierile de ultimă oră pentru schimbarea regulilor în timpul jocului la Congresul de sâmbătă: Viorica Dăncilă a dus negocieri cu mai mulți lideri județeni (in partid se vorbeste despre Marian Oprișan, Ioan Stan, Gabriel Mutu, Călin Dobra, Gabriel Zetea, Dragoș Benea) pentru ca secretarul general sa nu mai fie ales in Congres, ci la CEX PSD. Dancila este acuzata de o parte din social-democrati ca vrea astfel sa-l ‘pună cu mâna’ pe Marius Dunca secretar general PSD pentru că se teme să nu iasă Codrin Ștefănescu la votul din Congres.

În aceste condiții, s-au format în PSD trei aripi:

o parte acceptă jocurile Viorica Dancila cu gândul că adevărată bătălie se va da la Congresul din februarie-martie anul viitor când se vor scoate iar la concurs toate funcțiile din conducerea partidului, inclusiv cea de președinte
31 de parlamentari amenință că pleacă la Pro România
o facțiune se gândește să creeze o nouă structura politică în jurul lui Liviu Pleșoianu în scopul susținerii acestuia la alegerile prezidențiale, transmite sursa citată.