Este vorba de bacilul piocianic, bacil care se dezvoltă în mediile umede, conform digi24.ro. Din informaţiile de până acum, sala nu este una în care se fac operaţii de naştere În urmă cu o săptămână au fost recoltate probe din această sală de ginecologie, iar vineri a fost confirmată existența aceste bacterii. Este vorba de piocianic. Bacteria a fost descoperită într-un filtru de apă al spălătorului din această secție.
În această sală se fac, de obicei, intervenții chirurgicale pentru fibrom sau chisturi. În urmă cu 2 zile, sala a fost închisă. Mâine se vor efectua din nou probe, după ce s-a efectuat o dezinfectare. Dacă rezultatele vor fi din nou pozitive, sala va rămâne în continuare închisă.Digi24.ro

Bacilul piocianic cunoscut îndeosebit sub denumirea de Pseudomonas aeruginosa cauzează o serie de infecții periculoase; numele provine de la pigmentul albastru piocianină pe care îl produce. Această bacterie este larg răspândită în mediul înconjurător, putând fi găsită în sol, apă și plante. Nu cauzează infecții în cazul persoanelor sănătoase, iar dacă apar au o formă ușoară. Formele grave de infecție apar în rândul celor care sunt deja spitalizați (infecțiile pulmonare sunt cele mai periculoase), suferind de o altă afecțiune sau persoanele cu un sistem imunitar slăbit. 

Bacilul piocianic reprezintă unul dintre patogenii des întâlniți în rândul infecțiilor intraspitalicești (nosocomiale) respectiv infecții ale sângelui, ale plămânilor, de tract urinar și ale rănilor chirurgicale, fiind transportat de personalul din spitale de la un pacient la altul fie prin mâini murdare, fie prin echipament medical contaminat (procedurile de igienă sunt extrem de importante în aceste locuri). Infecțiile pot să se dezvolte în orice parte a corpului, simptomele depind de partea corpului care este afectată, iar antibioticele sunt folosite drept tratament. Uneori pot avea consecințe fatale în cazul celor deja grav bolnavi în urma unor boli sau a unor tratamente de lungă durată.