Având în vedere creșterea cazurilor de COVID-19, Letonia a făcut anunțul că va intra în carantină.

Premierul Krisjanis Karins a declarat: ”Sistemul nostru de sănătate este în pericol”. Tot acesta a mai precizat că ratele scăzute de vaccinare au cauzat creșterea bruscă a numărului de infectați cu virusul COVID-19.

Perioada de carantină va începe din data de 21 octombrie și se va termina în data de 15 noiembrie. Scopul aprobării acestei măsuri este acela de a se diminua cazurile de infecții. Această situație are loc deoarece Letonia este țara cu cei mai puțini oameni vaccinați din UE.

În urma reuniunii de urgență a guvernului, Daniels Pavluts, ministrul Sănătății a declarat că ”Letonia este numărul 1 în lume în ceea ce privește rata infecțiilor”.

Se închid magazinele și restaurantele

”Magazinele, restaurantele, școlile și locurile de divertisment vor fi închise, iar doar serviciile esențiale vor fi disponibile. Carantina va fi apoi atenuată doar pentru cei vaccinați”, a precizat Daniels Pavluts.

Sistemul nostru de sănătate este în pericol”, a declarat premierul Krisjanis Karins, care a dat vina pe ratele scăzute de vaccinare din țara sa pentru creșterea bruscă a numărului de spitalizări.

Vasile Dâncu este de părere că autoritățile nu trebuie să se ferească de a lua decizii extreme. El a apreciat că, acolo unde situația o impune, localitățile ar trebui carantinate.

„Eu cred că ar trebui să nu ne gândim prea emoțional aici și să ne gândim că Bucureștiul nu poate fi carantinat pentru că acolo pot să iasă oamenii în stradă mai ușor, că e o aglomerație mai mare și să nu-i enervăm pe oameni. Eu cred că dacă am avea o strategie care să se aplice pe tot teritoriul țării, nu să existe locuri unde oamenii și autoritățile locale nu vor să respecte asta. Să fie o strategie clară, pe care oamenii ar înțelege-o foarte bine. Când a fost carantină, situația de anul trecut, oamenii au înțeles acest lucru și până la urmă au acceptat”, a arătat Vasile Dâncu.

Despre carantinarea Bucureștiului: Ar trebui să nu ne gândim prea emoțional

El a vorbit și despre situația din București, unde situația a explodat iar autoritățile se feresc să ia o decizie clară. În opinia sa, ar trebui, acolo unde e o rată mare de incidență, să se impună carantinarea.

„Eu cred că ar trebui să nu ne gândim prea emoțional aici și să ne gândim că Bucureștiul nu poate fi carantinat pentru că acolo pot să iasă oamenii în stradă mai ușor, că e o aglomerație mai mare și să nu-i enervăm pe oameni. (…) Vreți să nu ne vaccinăm, atunci o să fim din carantină în carantină. Și asta este o formă de decizie pe care trebuie să o ia cei care se află la putere”, a punctat liderul PSD, într-un interviu pentru bugetul.ro