Viorica Dăncilă îi dă lovitura decisive lui Liviu Dragnea. Aflat în detenție, după ce a fost condamnat la pușcărie cu executare în dosarul angajărilor fictive din Teleorman, fostul șef PSD e tras pe linie moartă definitive.

Dăncilă a executat alți trei oameni apropiați de Liviu Dragnea. Primul anunţat că trebuie să plece a fost Darius Vâlcov, consilier al premierului, pe probleme economice. Şefa Fiscului, Mihaela Triculescu a fost şi ea înlocuită, iar ministrul Sănătăţii a schimbat-o pe şefa Casei Naţionale pentru Asigurări de Sănătate, Adriana Cotel.

Darius Vâlcov e un apropiat al fostului preşedinte PSD, Liviu Dragnea. Un personaj cu putere de decizie la nivelul Guvernului, deşi a fost condamnat în primă instanţă la 8 ani de închisoare, într-un dosar de corupţie. Şi mai are un dosar la DIICOT.

Vâlcov este considerat „creierul” măsurilor legisative importante din guvernarea PSD, începând cu programul de guvernare și mergând până la controversata OUG 114 și legea salarizării.

În ultima vreme s-a vorbit despre demiterea lui Darius Vâlcov, dar i s-a pus în față și opțiunea de a-și da demisia, lucru pe care l-a ales astăzi.

Și nu a fost singurul care a plecat. A urmat înlocuirea șefei Fiscului, Mihaela Triculescu, considerată o apropiată a lui Vâlcov.

Mihaela Triculescu a fost numită la șefia Fiscului la începutul acestui an. Înainte de a prelua această funcție. ea a fost șefa compartimentului financiar-contabil al firmei de curățenie a Primăriei Cârcea din județul Dolj.

Ea a fost numită la conducerea ANAF după ce Ionuţ Mişa a fost demis pe motiv că Fiscul nu a avut suficiente încasări pe timpul mandatul său.

Tot azi a fost demisă și Adriana Cotel, șefa Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, susținută la rândul ei de Darius Vâlcov. Anterior, ea a fost șefa Agenției Naționale a Medicamentului, timp de patru luni.

Presa a relatat în repetate rânduri că Triculescu și Cotel sunt prietene cu Darius Vâlcov. Adriana Cotel este prietenă cu Darius Vâlcov, pe de o parte, și cu Mihaela Triculescu, pe de altă parte. De altfel, așa ar fi cunoscut-o Vâlcov, anunță adevarul.ro.