Operațiune fără precedent a DIICOT și Poliției Române – 457 de percheziţii şi 367 de mandate de aducere

Procurorii DIICOT şi Poliţia Română, cu sprijinul Jandarmeriei, efectuează miercuri dimineaţa 47 de acţiuni operative, pentru destructurarea unor grupări infracţionale organizate, specializate în trafic de persoane şi de minori, exploatarea persoanelor vulnerabile, trafic de migranţi, criminalitate informatică, trafic de droguri şi infracţiuni împotriva patrimoniului cu consecinţe deosebit de grave.

Conform DIICOT, acţiunea face parte dintr-o serie de iniţiative similare, desfăşurate începând cu anul 2018.

În cadrul operaţiunii realizate la nivel naţional, procurorii DIICOT împreună cu poliţiştii vor pune în executare 457 de mandate de percheziţie domiciliară şi 367 de mandate de aducere.

„Acţiunea relevă preocuparea structurii specializate de a investiga în mod constant infracţiunile de trafic de persoane şi de minori, precum şi orice forme de exploatare a persoanelor vulnerabile, parte a eforturilor autorităţilor române de aplicare a legii, de a combate în mod eficient acest fenomen infracţional”, precizează DIICOT într-un comunicat de presă.

Totodată, sunt vizate şi grupuri infracţionale implicate în săvârşirea altor fapte aflate în competenţa de investigare a DIICOT, care au activat pe teritoriul naţional sau cu componentă transfrontalieră.

Percheziţiile au scopul de a obţine probe despre activitatea ilegală a grupurilor de criminalitate organizată, pentru tragerea lor la răspundere penală, precum şi identificarea bunurilor susceptibile de a fi confiscate sau destinate recuperării prejudiciilor.

Marți, DIICOT la ridicat pe protestatarul Cristian Dide

Cunoscutul protestatar Cristian Dide are parte de un început de săptămână cum nu se poate mai prost, după ce la locuința sa din București a avut loc o descindere într-un dosar internațional de trafic de droguri. DIICOT anunță că au mai avut loc încă opt descinderi pe lângă cea de la locuința protestatarului.

Surse judiciare au declarat pentru gândul.ro că nouă nouă percheziții au avut loc luni dimineața, într-un dosar DIICOT cu acuzații de trafic de droguri și introducerea în țară a unor droguri de risc.

Potrivit sursei anterior citate, protestatarul Cristian Dide va fi audiat la DIICOT București, instituție care coordonează întreaga anchetă. Acesta se afla într-un tren cu destinația Iași, dar a fost ridicat de către DIICOT. Activistul va fi adus înapoi în Capitală pentru a asista la percheziții. Pe lângă Cristian Dide, în dosar sunt vizate mai multe persoane, inclusiv un fermier din Călărăși.

Protestatarul Cristian Dide, devenit faimos mai ales în timpul în care Dragnea conducea PSD-ul și a participat la protestele Rezist, a primit marți un mandat de 30 de zile după gratii. Acesta este acuzat că a procurat canabis din afara ţării, dar şi din România, şi a trimis două colete cu droguri la sediile DIICOT – Structura Centrală şi Serviciul Teritorial Iaşi. Marți seară, Dide a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.