În primul rând, Liviu Dragnea încearcă să-l îndepărteze pe Paul Stănescu din fruntea Ministerului Dezvoltării. Fost prieten de familie cu Dragnea, Stănescu a condus revolta din partid alături de Gabriela Firea şi Adrian Ţuţuianu, iar liderul PSD nu l-a iertat. Numai că Stănescu are de partea sa mai mulţi baroni locali, în condiţiile în care a împărţit banii pentru dezvoltare cu prioritate pentru primarii PSD. Mai mulţi parlamentari social-democraţi, apropiaţi de Adrian Ţuţuianu, Gabriela Firea şi Mihai Tudose i-au transmis lui Dragnea că vor vota moţiunea de cenzură a Opoziţiei împotriva Guvernului Dăncilă dacă Stănescu va fi schimbat, scrie Adevărul.

Sursele citate susţin că Dragnea i-a oferit Ministerul Dezvoltării Liei Olguţa Vasilescu, actualul ministru al Muncii. Olguţa Vasilescu se bucură de multă simpatie în partid, iar Dragnea speră că mutarea va fi acceptată până la urmă de liderii din teritoriu.

Pe lista neagră a „trădătorilor“ mai intră Mihai Fifor, ministrul Apărării, care a semnat scrisoarea anti-Dragnea, după cum a anunţat „Adevărul“ în exclusivitate. Dragnea i-a promis lui Dorel Căprar funcţia lui Fifor. Dorel Căprar este preşedintele Comisiei de Apărare din Camera Deputaţilor şi lider al filialei PSD Arad, unde este înscris şi Mihai Fifor. De altfel, rivalitatea dintre Fifor şi Căprar este de notorietate în partid.

Cei mici sunt pe făraş

George Ivaşcu, ministrul Culturii, este deja cu bagajele făcute. Ajuns în Guvern cu susţinerea Gabrielei Firea, Ivaşcu nu mai are nicio şansă de a rămâne ministru, în contextul conflictului pe faţă dintre Dragnea şi primarul Capitalei. Dănuţ Andruşcă, minsitrul care s-a făcuit de râs la Economie, va fi şi el schimbat, pentru „comunicare deficitară“. Ioana Bran are şi ea zilele numărate la Sport. 

Toader, ghimpele din coasta lui Dragnea
Tudorel Toader este un alt ministru pe care Dragnea îl vrea plecat din Guvern, pe motiv că s-a opus ordonanţei de urgenţă pe amnistie şi graţiere, care l-ar fi scăpat pe liderul PSD de închisoare.