După ce ALDE a rămas fără ambele grupuri parlamentare, preşedintele Călin Popescu Tăriceanu pare să fi găsit o soluţie. El a anunţat miercuri că deputații ALDE vor face grup mixt cu partidul lui Victor Ponta, Pro România, scrie HotNews.

”În urma acestei decizii (demisia unor deputați ALDE – n.red.) pe care au comunicat-o la nivelul Camerei Deputaților, ne-am aflat în situația ca grupul să nu mai poată funcționa pentru că nu mai e respectat numărul de 10 parlamentari și, ca urmare, decizia noastră a fost de a-i exclude de la conducerea organizațiilor”, a declarat liderul ALDE.

Pe termen lung, se are în vedere funcționarea deputaților ALDE în același grup cu cel al partidului Pro România, spune Tăriceanu. ”Soluția de perspectivă este de funcționa într-un grup mixt. Am discutat cu cei de la Pro România și vom avea un grup. Este o pierdere pe care o regret”, a precizat liderul ALDE.

Tăriceanu spune că este vorba despre un plan mai amplu prin care se dorește ”anihilarea” ALDE și aservirea PSD-ului pentru a o ajuta pe Viorica Dăncilă să aibă majoritatea atunci când va veni cu noua formulă guvernamentală în Parlament. El a acuzat din nou politica de racolare pe care o duce Dăncilă și a precizat că decizia de astăzi a Curții Constituționale sancționează acest stil de a face politică și o obligă să vină în Parlament.