Cei de al DIICOT anunță însă și care este cel mai mare vinovat în cazul Luizei Melencu. Potrivit acestora, poliția a jucat un rol negativ hotărâtor, tergiversând ancheta extrem de mult.

Astfel, deși bunicul fetei a sesizat poliția cu privire la dispariția acesteia încă din data de 15 aprilie, poliția a transmis informația mai departe la DIICOT abia în data de 5 iunie, scăzând foarte mult șansele unui final fericit și asta pentru că timpul este esențial în cazul unei răpiri.

DIICOT prezintă activităţile desfăşurate de când Serviciul Teritorial Craiova a fost sesizat pentru a face cercetări pentru trafic de persoane în legătura cu dispariţia, în aprilie, a adolescentei Luiza Melencu, şi ulterior de când a preluat dosarul privind dispariţia şi uciderea Alexandrei Măceşanu. DIICOT menţionează că, în perioada 2004-2019, la ST Craiova şi BT Olt nu a fost înregistrată nicio cauză privind activităţi infracţionale desfăşurate de Gheorghe Dincă. Totodată, DIICOT subliniază că a fost sesizată privind traficul de persoane, în cazul Luizei, abia în 5 iunie, deşi plângerea penală făcută de bunicul fetei a fost înregistrată la Poliţia Dioşti în 15 aprilie. „Menţionăm faptul că procedurile aplicabile în astfel de situaţii reclamă o acţiune promptă din partea autorităţilor judiciare, factorul timp fiind decisiv în astfel de cazuri”, precizează DIICOT, conform News.ro.