Tânrul a fost amendat cu 10.005 lei, o sumă record pentru România, după ce depășit viteza legală cu 80 km/h, a refuzat să oprească la semnale polițiștilor, iar mașina nu avea inspecția tehnică periodică și nici pneuri de iarnă. 

Deși a fost prins rulând cu 180 de kilometri pe oră pe drumul european E 581, între localitățile Bârlad și Crasna, iar un echipaj de la Serviciul Rutier a încercat să-l oprească, acesta și-a continuat cursa nebună, motiv pentru care polițiștii au apelat la alte două echipaje pentru al putea prinde pe șoferul din localitatea Matca, județul Galați. 

Într-un final, tânărul a fost prins pe un drum lăturalnic înfundat din apropiere de municipiul Vaslui pe care a încercat să scape de polițiștii aflați în urmărirea sa. 

„Având în vedere circumstanțele și refuzul repetat de a opri la semnalele polițiștilor, conducătorul auto a fost imobilizat de agenți În urma verificărilor efectuate, bărbatul de 23 de ani nu a putut prezenta documentele solicitate cu ocazia controlului”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Vaslui, Bogdan Gheorghiță pentru Libertatea.ro

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constat că autoturismul nu era echipat cu anvelope de iarnă, avea inspecția tehnică periodică expirată, folie neomologată aplicată pe geamuri, precum și lipsa accesoriilor conform Codului Rutier. 

Motiv pentr care șoferul s-a ales cu o amendă de 10.005 lei, dar și permisul de conducere suspendat pentru 90 de zile și cu ridicarea certificatul și plăcuțelor de înmatriculare până la remedierea deficiențelor.