Probleme serioase în estul Statelor Unite! Această zonă va fi lovită de un “ciclon-bombă”.

Ce este un ciclon-bombă?

Un ciclon-bombă este un eveniment meteorologic intens în care presiunea barometrică scade rapid, provocând precipitații abundente și producând vânturi puternice.

Estul SUA, din Tennessee şi până la New York, se confruntă cu vânturi puternice şi ninsori abundente peste noapte, fiind vorba probabil despre primul ciclon mai mare al sezonului de iarnă 2022, potrivit serviciului de prognoză AccuWeather.

Ninsori abundente şi vânt puternic în estul Statelor Unite ale Americii

Ninsorile cele mai puternice se vor înregistra în statele Maryland, Virginia, Carolina de Nord şi Tennessee, iar în capitala Washington D.C. se aşteaptă să cadă până la 7,5 cm de zăpadă. Va fi cea de-a doua furtună de zăpadă în numai o săptămână ce loveşte capitala Statelor Unite.

Iar în metropola New York, stratul de zăpadă ar putea ajunge, vineri, la peste 15 cm, mai arată estimările AccuWeather.

Avertizări de furtună de la Serviciul Național de Meteorologie

Serviciul Național de Meteorologie a emis avertizări de furtună de iarnă de-a lungul unei mari părți a coastei de nord-est a Statelor Unite. Ninsorile abundente sunt așteptate până în nordul statului Maine, dacă furtuna se întărește suficient de repede.

“Cu cât te duci mai departe spre nord, cu atât mai mari sunt acumulările de zăpadă”, spune Bernie Rayno, unul dintre meteorologii şefi de la AccuWeather, potrivit Alephnews.ro.

A doua alertă de acest fel de la începutul anului pentru zona de est a SUA

Reamintim că este vorba despre a doua furtună puternică ce loveşte SUA de la începutul anului.

La începutul acestei săptămâni, o furtună de iarnă a adus cu sine ninsori abundente și vânturi puternice pe regiuni extinse din sud-estul Statelor Unite și în zona de mijloc a Atlanticului.

S-au închis atunci școlile, avioanele au fost blocate la sol, iar alimentarea cu energie eletrică a fost întreruptă pentru mii de americani.