Persoana decedată este o femeie în vârstă de 60 de ani, care suferea de diabet zaharat, relatează joi Radio Chişinău.

Se pare că decesul a survenit marţi noaptea, în jurul orei 02:00, la Spitalul Clinic Republican, iar femeia este cea de-a doua pacientă infectată cu COVID-19 şi care se întorsese recent din Italia, informează Deschide.md.

Potrivit directorului Spitalului Republican, medicii au luptat timp de patru zile pentru a-i salva viaţa. Femeia s-a aflat la respiraţie artificială timp de 2 zile şi 2 nopţi, iar moartea a survenit în urma unui stop cardiac. Totodată, managerul instituţiei medicale a declarat – potrivit Deschide.md – că satul de unde este originară femeia decedată se află în carantină, iar numărul bolnavilor este în creştere în acea localitate.

Peste 70 de persoane suspecte

Republica Moldova a anunţat primul caz de testare pozitivă pentru coronavirus pe 7 martie, când o femeie de 48 de ani a revenit din Italia cu simptome. În cel de-al doilea caz este vorba de o femeie de aproximativ 60 de ani, care a revenit din Italia, după o vizită la o prietenă.

Ministrul sănătăţii a anunţat că 76 de persoane sunt suspectate de infectare cu virusul care provoacă maladia COVID-19, iar dintre acestea, 14 sunt copii.