În cadrul emisiunii Obiectiv EuroAtlantic, care are loc săptămânal pe DefenseRomania, decanul facultății de Științe Politice din cadrul SNSPA, Cristian Pîrvulescu, referindu-se la situația războiului din Ucraina, acesta a evidențiat faptul că, din punct de vedere militar, Rusia nu mai poate câștiga războiul din Ucraina.

Pîrvulescu: Rusia folosește teroarea economică, dar și psihologică!

În acest context, „terorismul economic și energetic” la care Rusia a ajuns în ultima perioadă reprezintă o ultimă șansă a autorităților de la Moscova să fisureze unitatea Occidentului în speranța că venirea iernii va împinge lumea occidentală către o soluție politică în cee ce privește conflictul din Ucraina.

„Încă din martie-aprilie a devenit evident că Rusia nu va câștiga acest război. Cel puțin nu partea militară a lui. Pentru că suntem în momentul de față în plină desfășurare a războiului psihologic, a războiului economic. Iarna nu a început, iar Rusia speră ca iarna să îngenuncheze Uniunea Europeană, Ucraina și Republica Moldova. Speră ca terorismul economic și energetic pe care îl folosește să dea rezultate.

Chiar dacă multe state se feresc să recunoască acest lucru, Rusia este un stat terorist care folosește teroarea pe câmpul de luptă. Crimele de război sunt o evidență. Rusia folosește teroarea economică, dar și psihologică. Teoriile conspiraționiste pe care de atât de multă vreme le-au aruncat pe rețelele de socializare au prins în toate societățile noastre”, a explicat Cristian Pîrvulescu pentru DefenseRomania.

Ucrainenii au eliberat orașul Herson

După opt luni de ocupație rusă, forțele armate ucrainene au eliberat orașul Herson! Pe rețele sociale au fost postate mai multe imagini în care ucrainenii se bucură că au înlăturat ocupantul.

Un grup de soldați ucraineni au ajuns în fața clădirii administrative din centrul orașului Herson, care a fost ocupat de ruși în primele zile ale invaziei militare. Mai mulți locuitori ai orașului au dat jos steagul rusesc de pe clădire și l-au înlocuit cu cel ucrainean, vineri, noiembrie, când rușii au anunțat încheierea retragerii pe malul stâng al râului Nipru.

Armata ucraineană a intrat, vineri, 11 noiembrie, în oraşul Herson, în urma retragerii trupelor ruse de la malul de vest al fluviului Nipru, a relatat presa internațională. „Herson revine sub controlul Ucrainei, unităţi ale forţelor armate ucrainene intră în oraş”, a scris Ministerul ucrainean al Apărării într-un comunicat postat pe Facebook.