Înlăturarea Vioricăi Dăncilă de la Palatul Victoria s-ar putea dovedi o victorie pentru un cu totul alt personaj politic decât principalii inamici ai PSD-ului, Klaus Iohannis și partidele de pe partea dreaptă a eșicherului politic.

Fostul președinte Traian Băsescu a afirmat într-o emisiune televizată că de înfrângerea Vioricăi Dăncilă ar putea profita de fapt cel mai mult fostul premier Victor Ponta, în prezent liderul unui partid care se afirmă a fi social-democrat, PRO România.

”Abordarea ar fi ridicilă. Dacă PSD scapă de Dăncilă și îl vor susține pe candidatul susținut de Ponta și Tăriceanu, situația ar fi de un ridicol absolut. Dar fezabil ar fi ca Ponta să se ducă la PSD și să spună să refacă partidul. El e marele câștigător. Din cauza lui a fost distrus PSD. PSD are nevoie de el ca de aer. Dacă și-ar da mâna, foarte greu ar fi de conceput un Guvern liberal”, a spus Traian Băsescu, în direct la Digi 24.

Dealtfel, Victor Ponta a fost președinte al PSD, partidul care l-a propulsat în scaunul de premier, formând în alianță cu PNL, Uniunea Social-Liberală. Ponta a părăsit partidul în 2017, după ce în prealabil fusese uzurpat de Liviu Dragnea și își pierduse influența printre colegii săi.

Cu atât mai mult, spune Traian Băsescu, o revenire la sentimente mai bune între PSD și Victor Ponta nu ar fi deloc exclusă.