Care este noua conducere ANIS pentru următorii doi ani?

Aşadar, noul preşedinte al ANIS a fost desemnat marţi, 23 aprilie, în cadrul Adunării Generale a Membrilor. Este vorba despre Edward Crețescu, CEO Regista.

Vicepreședinte desemnat este Diana Sipos, Country Manager Eviden Technologies România.

În cadrul aceleiași adunări, a fost ales totodată un nou Consiliu Director al Asociației. Componența noului Consiliu este următoarea:

  • Diana Sipos / Vicepreședinte ANIS și Country Manager Eviden Technologies România
  • Mihai Matei / CEO Essensys Software
  • Radu Postolache / Administrator, General Manager Qualysoft Romania si Head of Consulting&Development Services Qualysoft Group
  • Cătălina Dodu / Partner, Cybersecurity Leader EY South Cluster and Consulting Service Line Leader EY Romania
  • Oleg Roibu / General Counsel eMAG Group
  • Ion Moldoveanu / Program Director – Compliance Technology, Deutsche Bank
  • Matei Dumitrescu / Director, Graal Soft
  • Anca Fotache / Center of Excellence Lead and General Manager, Booking Holdings România
Noul Consiliu Director ANIS (1)
SURSA FOTO: ANIS

Edward Crețescu: Sper să transformăm România într-un adevărat hub de inovare regională

Mihai Matei este cel care a deţinut două mandate statutare la conducerea ANIS, între 2020 şi 2024, iar acum Edward Crețescu îi va lua locul.

„Este o onoare să ocup funcția de președinte al ANIS, organizație patronală reprezentativă a industriei de software și servicii, cu o tradiție de 25 ani în România și mulțumesc membrilor Asociației pentru încrederea pe care mi-au acordat-o.

Doresc ca, alături de colegii din noul Consiliu Director, să sprijin ANIS în toate activitățile sale de promovare a intereselor industriei IT atât la nivel național cât și internațional și sper să transformăm România, alături de factorii de decizie publici, comunitatea de membri și de parteneri ANIS, într-un adevărat hub de inovare regională.

Îmi propun totodată să devenim un partener de dialog tot mai puternic pentru autorități în procesul de transformare digitală a societății noastre, în beneficiul real al cetățenilor și companiilor din România”, a declarat Edward Crețescu.

Edward Crețescu a mai activat ca membru în Consiliul Director ANIS în perioada 2022-2023. Din noiembrie 2022 este CEO al companiei Regista, anterior având rolul de Head of Sales la Digidemat.

Mai multe despre Asociația Patronală a Industriei de Software și Servicii

Înființată în anul 1998, ANIS reprezintă interesele companiilor IT românești și sprijină dezvoltarea industriei locale de software și servicii, creșterea atât a companiilor implicate în proiecte de externalizare, cât și a celor care generează proprietate intelectuală, prin crearea de produse.

Peste 170 de membri. În cadrul ANIS sunt reprezentate atât companii cu capital românesc sau străin, mici sau multinaționale, cu sedii în toate marile centre IT din țară, ceea ce asigură asociației reprezentativitate la nivel național. Membrii ANIS generează un număr semnificativ de locuri de muncă înalt calificată în societate.

Cu o reprezentare de peste 65% din totalul veniturilor generate de industria IT la nivel național și aproximativ 42% din totalul angajaților industriei IT din România, ANIS își mărește an de an amprenta economică în plan local.