Salarii ca în Occident. Asta se întâmplă în Primăria Cluj Napoca, unul dintre cele mai dezvoltate și căutate orașe in România. Unele studii arată că orașul de la poalele Feleacului se poate compara, la mai multe capitole, chiar cu Bucureștiul.

În primăria Cluj Napoca primarul, viceprimarii, dar şi directorii şi şefii au salarii la care angajaţii din mediul privat nici nu ar îndrăzni să se gândească. La toate acestea se adaugă prime şi sporuri care pot ajunge în anumite cazuri la mii de lei.

Primarul Emil Boc are un salariu comparabil cu cel al preşedintelui României, Klaus Iohannis. Potrivit paginii oficiale de internet a Primăriei Cluj-Napoca, Boc are un salariu brut de 23.400 de lei. Spre comparație, șeful statului câştiga în luna ianuarie în jur de 25.000 de lei brut.

Nici viceprimarii din Cluj nu au motive să se plângă. Olah Emese şi Dan Tarcea au câte 20.800 de lei brut, mai mult decât câştigă premierul demis, Viorica Dăncilă şi decât va câştiga următorul prim-ministru. În cazul premierului demis recent, salariul brut era de 15.950 de lei.

Angajaţii Primăriei Cluj-Napoca au beneficiat în 2019 de două creşteri salariale, în lunile ianuarie şi august, iar o parte dintre ei se pregătesc acum de o nouă creştere salarială de 15%. Este vorba despre angajaţii din Serviciul public pentru administrarea obiectivelor culturale.

Primăria Cluj-Napoca le-a acordat angajaţilor sporuri şi premii. Într-un raport întocmit de către inspectorii Curţii de Conturi Cluj, Primăria Cluj-Napoca a fost acuzată că le-ar fi acordat angajaţilor săi premii şi sporuri nelegale. Este vorba despre stimulente şi premii de 13,5 milioane de lei, relevă ultimul raport al Curţii de Conturi.